Autor tema: PRAVILNIK O ORTOPEDSKIM I DRUGIM POMAGALIMA - na snazi od 1. veljace 2012.  (Posjeta: 1676 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Online Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Odg: PRAVILNIK O ORTOPEDSKIM I DRUGIM POMAGALIMA - na snazi od 1. veljace 2012.
« Odgovori #15 : Četvrtak, 02.02.2012 u 23:02:49 »
Vedran, vidi doznaku:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/419695.pdf

Nego, onaj mail sto je Vedran poslao, s pismom od HZZO-a, sam danas, doduse malko prepravljeno(Ime i opis), odnio mojoj doktorici.
Kaze zena, sva u cudu, KAj ste se usudili pitati HZZO??? :zbunj:
JA reko NAravno, pa to je moje pravo, koje se nisam sjetio iskoristiti! :)
Pita, jel smije ona zadrzati taj papir, da moze pokazati kontrolorima kada dodju i pitaju, jer su poceli obilaziti ljecnike. NAravno da smijete, a ukoliko pogledate sigurno imate i odluku xxx klasa ta i ta, broj od datuma toga i toga... E tu je pukla, i rekla da nece vise nista pitati.
Naravno, otisao sam s doznakama koje do jucer nisam imao pravo jos 6 dana dobiti!
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #16 : Utorak, 13.03.2012 u 11:05:27 »
Ne znam da li je netko već to spominjao ali meni je dijabetolog rekao da sada program koji liječnici opče prakse koriste ima jednu "kućicu". Ako liječnik opče prakse klikne na nju, možete u ljekarni podići samo one trakice koje su pod tom šifrom. Ako ne klikne na nju, možete podići više vrsta trakica.

Meni je rečeno da samo zamolim liječnika opče prakse da ne klikne na tu kućicu (a poznavajući kompjutersku nepismenost moje liječnice vjerojatno ću se morati namučiti da joj objasnim cijelu stvar)  :gaah:

~~ Desiree ~~

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
« Odgovori #17 : Četvrtak, 15.03.2012 u 18:13:06 »
Broj lanceta je istovjetan broju propisanih trakica (znači 1500 godišnje - 4 i više doza inzulina dnevno), a iglica 1200? Nema logike…glupo mi je (s obzirom koliko često mijenjam/o lancete  :kava:)

Je li itko dizao po novom?

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #18 : Četvrtak, 15.03.2012 u 18:55:55 »
Valjda je logika u tome sto su igle oko 1kn/kom, a lancete oko pola kune...
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
« Odgovori #19 : Četvrtak, 15.03.2012 u 19:05:53 »
Ma, je, kontam ja da je stvar u lovi, ali, eto, mogu biti revoltirana (i to besplatno  :kava:).

Zanima me da li je itko dizao iglice, a da mu je dr. dala po starom (iglice, jelte).

Ide - ide, ne ide - ne ide... :ne zna:

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #20 : Utorak, 08.05.2012 u 23:52:42 »
Dizao sam trake i ostale dijabeticke radosti po novom pravilniku. Najvaznija promjena je sto opca praksa mora ukucavati ne samo sifru pomagala, nego sifru individualnog proizvoda. Npr. Bayerove trake nemaju istu sifru kao Lifescanove, cak i razlicite trake od istog proizvodjaca imaju razlicite sifre. U praksi to znaci da je doktorici trebalo puno vise vremena i petljancije za popuniti doznaku. Nije bilo dovoljno da je zamolim telefonski, nego sam morao sjediti kraj nje i gledati je kako se muci s programom. Aplikacija ima ogromne pull-down menije u kojima se jako tesko snaci i stalno je krepavala zbog lose internetske veze.

Doktorica nije uspjela naci prave sifre proizvoda koji mi trebaju, ali na srecu u ljekarni Kozul su mi ih ipak izdali. Tamo sam dobio ovaj popis najvaznijih sifra i propisanih kolicina. Savjetujem svima da si ga isprintaju i ponesu doktoru kad ce sljedeci puta dizati doznaku. Puno je lakse prepisati sifre s papira nego ih traziti na pull-down meniju na kojemu je sve i svasta. Kozulov popis sadrzi samo sifre onih proizvoda koje ljudi stvarno uzimaju.

Naravno o provjeri glukometra nije bilo govora. Doktorica je potrosila skoro pola sata na sastavljanje doznake, najbolje da ce i na to gubiti vrijeme. Stvarno me pitala BMI i napisala ga na doznaku. Po mojem sudu to je nepotrebno i ponizavajuce, trebalo bi traziti da se ukine. Podsjeca me na mracno doba kad se na formularima za bilo sto morala pisati nacionalnost >:(

Online Tony

• Administrator
PRAVILNIK O ORTOPEDSKIM I DRUGIM POMAGALIMA - na snazi od 1. veljace 2012.
« Odgovori #21 : Srijeda, 09.05.2012 u 06:55:58 »
Dobio sam informaciju da će sljedeći mjesec ići revizije ortopedskih pomagala.
Nadam se da će vratiti sve aparatice na listu, jer je ovo glupost...
Ovo je samo info, držimo fige da se opamete....teško....

Sent from my iPad using Tapatalk

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #22 : Srijeda, 09.05.2012 u 08:43:29 »
A koje su aparatice uopce maknuli s liste?  :confused: One Davorove miljenike od Rochea bazirane na opto-nešto-metodi?

Online Tony

• Administrator
« Odgovori #23 : Srijeda, 09.05.2012 u 17:45:20 »
Da, bas te...

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #24 : Ponedjeljak, 14.05.2012 u 12:50:00 »
Upravo sam se čuo sam sa Rocheom - na sljedećoj sjednici HZZO-a bi se trebala naći i fotometrija, tj. dotićno aparatići na tapeti i oni su vrlo optimistični.

Vjerujem da će ovu spačku HZZO ipak kvalitetno riješiti jer je u cijelom svijetu fotometrija prihvaćena metoda i izlaze novi FENOMENALNI aparatići zasnovani na baš toj metodi.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #24 : Ponedjeljak, 14.05.2012 u 12:50:00 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.