Autor tema: nema više apidre solostar!!  (Posjeta: 267 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline matea11RI

• Diabetički wannabe
nema više apidre solostar!!
« : Srijeda, 25.01.2012 u 20:04:35 »
pozdrav!
ne znam ako ste culi, ali nema vise apidre solostar. molim iskusne da mi jave ima li kakvi slicni inzulini? ovaj je bio super, uopce nisam pazila kad jedem (tipa da si moram dati inzulin u tocno odredeno vrijeme, pola sata prije obroka i sl. - bila sam potpuno slobodna sto se toga tice).
znam da bi trebala ici dijabetologu ali zaista ne mogu do njega, a doktorici opce prakse bas ne vjerujem da zna. molim vas pomozite!!
i jos nesto, kad pređem na drugi inzulin, dali mi se mijenjaju doze?

hvala na svim odgovorima!!

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: nema više apidre solostar!!
« Odgovori #1 : Srijeda, 25.01.2012 u 21:49:09 »
Na osnovnoj listi lijekova na web-stranici HZZO-a nalazi se i Apidra SoloStar i Apidra OptiClik.

http://www.hzzo-net.hr/trazilica_lijekovi.htm

Upisi "Apidra", pa ce to izaci.

E sad, mozda to nisu aktualni podaci.

Svakako pitaj u ljekarni u kojoj inace podizes Apidru, a mozes nazvati HZZO i njih malo gnjaviti. Dijabetolog, iako ga zelis izbjeci, ipak predstavlja najbolji izbor.

Doktorica u primarnoj zastiti ni ne moze te tek tako prebaciti na neki drugi inzulin, mislim da joj za sve analoge treba preporuka dijabetologa da bi uopce mogla napisati recept. Tako je barem otkako sam ja na analozima, ali s obzirom da nisam mijenjala terapiju vec nekoliko godina moguce je da se situacija promijenila.

Sto se tice doza i ostalog, to ovisi o tome koliko si inace samostalna u odredjivanju i prilagodjavanju doza. Mislim da je najbolje da ipak nazoves dijabetologa.

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Četvrtak, 26.01.2012 u 13:43:05 »
Na službenoj stranici ima obavijest o privremenoj nestašici, problem je navodno u proizvodnji penova SoloStar:

http://www.apidra.com/apidrasupplynews.aspx

Možda ne bi bilo loše staviti ovo i na portal HSDU-a, kao i na zadi.hr

Offline matea11RI

• Diabetički wannabe
« Odgovori #3 : Četvrtak, 26.01.2012 u 18:34:51 »
evo novih vijesti vezanih za nestasicu apidre solostara -
bilo je nekih tehnickih problema u tvornici u njemackoj.sad je to rijeseno i inzulini ce u hrvatskoj biti dostupni oko 6.02. zvala sam sanofi aventis u hrv pa su mi tako rekli.

cathy, znam da je to najpametnije i to sam i napravila (telefonski).javila mi se sestra i rekla mi je da prebacuju pacijente na novorapid, da je isti kao apidra.ugl, kad sam joj rekla da si ja apidru dajem odmah nakon obroka, napala me je da sta ja to radim, tko mi je to rekao, tko je uopce moj doktor i sl.
e sad me zanima da li ja stvarno grijesim? koliko je meni poznato hrani treba oko pola sata da stigne do tankog crijeva i tada se secer u krvi pocinje dizati.ako jedem otprilike 15 min (i manje), dam si inzulin koji pocinje djelovati nakon 10 min onda je sve ok po mom misljenju.uostalom, kad si mjerim secer sve je ok (u vecini slucajeva) i hba1c su mi jako dobri.tako si dajem inzulin jer ne znam unaprijed koliko cu pojesti. molim vas napisite ako grijesim ili su te sestre zaista :ne zna:?
hvala :W

Offline matea11RI

• Diabetički wannabe

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #4 : Četvrtak, 26.01.2012 u 18:39:16 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.