Autor tema: niski šećeri-tip 1  (Posjeta: 339 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline andreja

• Diabetes junior
niski šećeri-tip 1
« : Utorak, 03.01.2012 u 16:35:29 »
Mene zanima dali netko ima iskustva sa jutarnjim niskih šećerima kod djece?
Moj sin koristi inzulin ujutro i pred ručak,navečer ne,jer se radi njegov inzulin.Guk mu je u 21h-6.4,u 2h-7.2,u 7h-3.4.Neznam kako da mu jutarnji guk bude veći uglavnom mu je od 2.4-3.8 nekada zna biti i 5,ali jedino ako mu je navečer u 21h guk 14.6.
Pokušavali smo u 21h dati mu 2dcl mlijeka i 1 keks,ili pola j.integralnog kruha,ali ne pomaže ništa.Od 2h do 7h koda mu nešta prereže taj šećer i jako mu je niski.Diabetolog na kontroli je rekla da je to ok,jer nema vanjskog ujtjecaja inzulina,ali ja znam da nije jer je normalan guk 4.,pa molim za pomoć ako netko ima iskustva.

Online krcko

• Administrator
Odg: niski šećeri-tip 1
« Odgovori #1 : Utorak, 03.01.2012 u 19:12:01 »
Prvo, mislim da biste trebali slusati dijabetologa ili traziti misljenje drugog dijabetologa ako niste zadovoljni s trenutnim.

Drugo, secer izmedju 3 i 4 sluzbeno jest hipo, ali mislim da nije opasan ako ne ode jos nize. Ne mora cak ni biti neugodan - osjetim ga samo ako mi je prethodno secer bio visok pa je naglo pao. Kad mi ujutro bude malo ispod 4 to mi ne smeta (ne desava se cesto). Opasno je ako ode ispod 3, pogotovo kod malog djeteta koje ne moze upozoriti. Zato se za djecu generalno preporucuju visi GUK-ovi nego za odrasle.

Neki dijabeticari nazalost ne uspijevaju odrzati stabilan secer cijelu noc bez nocnog obroka. Mislim da nije dobro rjesenje nabiti pred spavanje 10-tku ili vise. Jedino sto mozete napraviti je buditi ga usred noci i dati mu malo mlijeka. Od toga moze biti vise stete nego koristi. Ako se dijete ujutro normalno ponasa mozda najbolje poslusati savjet i ignorirati jutarnje hipice.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Srijeda, 25.01.2012 u 10:25:18 »
Andreja, jel ima kakve promjene s jutarnjim šećerima?

Offline andreja

• Diabetes junior
« Odgovori #3 : Četvrtak, 26.01.2012 u 17:21:13 »
Šećeri su ujutro bolji,jer mu u 2h dajem mlijeko i keks ovisno koliki mu je guk

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #3 : Četvrtak, 26.01.2012 u 17:21:13 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.