Hrvatski savez dijabetičkih udruga
Dobrodošli,
Gost
. Molimo
prijavite se
ili se
registrirajte
. Jeste li propustili svoj
aktivacijski email
?
1 sat
1 dan
1 tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Dobrodošli na forum HSDU-a!
Forum
Pomoć
Traži
Kalendar
Prijava
Registracija
»
Razno - off topic
»
Politika u zdravstvu
(Moderatori:
cathy
,
SuperHrvoje
,
krcko
) »
tema:
Prof. Metelko
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
tema: Prof. Metelko (Posjeta: 1356 )
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
krcko
Administrator
Prof. Metelko
«
:
Nedjelja, 11.12.2011 u 17:55:31 »
Jutarnji je zestoko opleo po prof. Metelku, bivsem ravnateljku klinike Vuk Vrhovac:
clanak
. Da podsjetim, prof. Metelko je dobitnik
nagrade grada Zagreba
za 2011. godinu.
Sto mislite o tome?
«
Zadnja izmjena: Nedjelja, 11.12.2011 u 18:10:25 krcko
»
Evidentirano
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
cathy
Global Moderator
Spol:
Odg: Prof. Metelko
«
Odgovori #1 :
Nedjelja, 11.12.2011 u 21:12:42 »
Nije jasno iz online izdanja, jesu li pitali prof. Metelka što ima reći na tu temu?
Evidentirano
Lolita
Ja znam...
«
Odgovori #2 :
Nedjelja, 11.12.2011 u 21:44:23 »
Jesu. Rekao je da je u Dubaiju i da nema komentara.. Baš ružan članak i preočito je da služi samo diskreditiranju metelka i nekim njihovim internim fajtovima
Evidentirano
Tony
Administrator
Spol:
«
Odgovori #3 :
Nedjelja, 11.12.2011 u 23:17:12 »
Mislim da ovo dovoljno govori o temi
Zeljka Metelka
i njegovog rada!
Desni klik i save as...pa snimite i čitajte!
«
Zadnja izmjena: Ponedjeljak, 12.12.2011 u 00:50:39 krcko
»
Evidentirano
Pozdrav Tony
--profesionalni dijabetičar--
cathy
Global Moderator
Spol:
«
Odgovori #4 :
Ponedjeljak, 12.12.2011 u 10:32:23 »
U članku piše da bi doktor koji "pregleda dnevno 25 pacijenata" imao "odličan prosjek".
Ne čini li vam se da je to previše za dijabetologa, 25 ljudi obraditi u 8 sati? Ispada da je to maksimalno 19 minuta, meni je to premalo kao pacijentu. Pri čemu ja nemam nekih velikih razloga za dulje zadržavanje: dr mi izmjeri tlak, pregleda downloadirana mjerenja (ja donesem svoje papire ali neki moraju vaditi brojke tamo), prokomentiramo trendove, neke čudne pojave, ako treba preroštamo vremena davanja pojedinih doza, prokomentiramo nalaze iz labosa jer tamo osim HbA1c ima i još puno drugih bitnih brojeva, zatim dr diktira suradnici što će napisati. To je sve ekstra efikasno ali ipak mi se čini da traje dulje od 19 minuta.
Off topic sam pomalo, ali stvarno, zar nije bedasto pisati članak o neradu doktora i prebrojavati mu pacijente u situaciji kada nemaš pojma koliko uopće traje jedan pregled?
OK, jasno mi je da je članak naručen ali ipak.
Evidentirano
krcko
Administrator
«
Odgovori #5 :
Ponedjeljak, 12.12.2011 u 12:01:12 »
Evo
skeniranog
tiskanog clanka (hvala Chuck!).
Bez namjere da opravdavam prof. Metelka i sire, probat cu objasniti zasto smatram glupim ovaj i slicne clanke u kojima se prebrojavaju necije radne minute. Novinarka Ivana Krnić (autorica) prema portalu Jutarnjeg do danasnjeg dana napisala je ukupno 52 clanka (
klik
). Prvi je iz lipnja 2009., znaci objavljuje 1.7 clanka mjesecno. Ako uzmemo da joj za napisati ovakav clanak treba 3,5 sati (sto je puno obzirom na sadrzaj), ispada da u prosjeku pise oko 17 minuta dnevno. Manje nego sto prof. Metelko pregledava pacijente! Nije ni cudo sto Nino Pavić & co. novinare drzi kao honorarce. Takvim ljencinama ne bih ni ja dao ugovor na neodredjeno
Jos jedna stvar koja me zasmetala su izjave dr. Vidasa, ravnatelja KB Merkur. On doktore ocjenjuje po tome koliko novca donesu bolnici. A ja mislio da doktori trebaju lijeciti ljude, a ne mlatiti pare :naivac:
«
Zadnja izmjena: Ponedjeljak, 12.12.2011 u 12:04:45 krcko
»
Evidentirano
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
cathy
Global Moderator
Spol:
«
Odgovori #6 :
Ponedjeljak, 12.12.2011 u 13:15:01 »
Super su mi ove anonimne optuzbe, bas dodaju na kredibilitetu
Not.
Inace, dobra fora s prebrojavanjem clanaka, super si se sjetio.
Evidentirano
«
Odgovori #6 :
Ponedjeljak, 12.12.2011 u 13:15:01 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
»
Razno - off topic
»
Politika u zdravstvu