Autor tema: Novi inzulin "Levemir"  (Posjeta: 31595 )

0 članova i 5 gostiju pregledava ovu temu.

Offline tina ri

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Odg: Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #195 : Ponedjeljak, 16.05.2011 u 22:53:15 »
Pod tim kako se kome smekne je vjerojatno mislila na to sta sam dva pena ostavila, nebi mi bilo tesko otic po njih da me ne dijeli 400 km, a i mislila sam da imam pravo na levemir jednom mjesecno pa da nece bit problema...to sto se tice skidanja sa plaće neznam nista o tome, ali ocito ima neko pravilo i kod toga koliko se cega smije ili nesmije davati... sto se tice ovog pravila o levemiru koje je ona meni rekla,da kao postoji neka određena mjera, doza mjesecna, mislim da ne postoji, ma sigurna sam da ne postoji jer ako je dijabetolog odredio davnih dana tu i tu dozu i da ona iznosi neznam koliko jedinica i da meni ogovara, opet mi ju mora dati...  ocito je bila nervozna na nekoga ili nesto dok je tako reagirala...inace mi je bas najdraza i sve sta god da mi zatreba uvijek  mi stoji na usluzi...veselim se ponovnom susretu s njom da je pitam zasto je tako reagirala i da joj ukazem na njezinu gresku

Sto se tice ovih u ljekarni inzulin su mi dali bez ikakvih pitanja

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #196 : Utorak, 17.05.2011 u 00:02:08 »
Informacije iz Vuk Vrhovca kazu da je to volja ljecnika opce prakse.
Ti koliko god uzimas inzulina, imas pravo na njega.
Kada odes kod opce prakse, inzistiraj na tome da ti da ono sto ti pripada.
Ako ti odgovara za 2 mjeseca, uzmi za 2 mjeseca, ak za jedan uzmi za jedan.
Btw mozes uzeti i 6 mjesecni recept, pa onda jednom obavis kod dr, a ostatak odradis u ljekarni tj samo dizes inzulin.
Btw odkako nema recepata, valjda se dr nije dalo klikati...

A ako ti odbije dati, ljubazno zamoli da ti napise da ti neda inzulin kako bi mogla potegnuti pravne korake. Siguran sam da ce ti tada dati kaj god trazis.
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #196 : Utorak, 17.05.2011 u 00:02:08 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.