Autor tema: Novi inzulin "Levemir"  (Posjeta: 31595 )

0 članova i 5 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Re: levemir...
« Odgovori #15 : Srijeda, 22.03.2006 u 21:11:35 »
Citat: "davor"
Naime, nije do kraja objašnjen fenomen, ali se zna da pred jutro u nekih pacijenata šeceri rastu (možda zato što je tjelo svjesno da će se probuditi pa da će trošiti više energije, pa ju producira i tebi diže šećer).

Stvar je ipak barem djelomicno obnjasnjena.
Naime, tjelo pojacano luci pred jutro ostale hormone, koji "oslabljuju" djelovanje inzulina. Skoro svi imamo taj sindrom. Zbog toga jedna konstantna doza inzulina, koju daje Lantus, Levemir ili neki slican, nije dostatna za pojacano lucenje ostalih hormona!
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline zasto_ja

• Ja znam...
Levemir - Detemir
« Odgovori #16 : Nedjelja, 26.03.2006 u 07:01:49 »
Baš slušam danas na vijestima, raspričali se o novom inzulinu "Levemir" od NovoNordiska, perezentacija u Dubrovniku, velike prednosti, već od 01.05. ide na recept HZZO...

I ne mogu se oteti dojmu kako je s Lantusom od Aventisa sve to išlo bitno drugačije, kad se sjetim samo da sam ga godinu dana kupovao (cca 400 kn mjesečno) jer nikako nije mogao doći na listu lijekova HZZO...

Baš negdje u svibnju idem na kontrolu kod dijabetologa, baš me zanima hoće li mi predložiti prelazak s Lantusa na Levemir, i koji bi argumenti mogli biti.

Jer, s Lantusom imam vrlo dobre rezultate, čak me prošao i onaj strah da će mi "izrasti rogovi", kao što je netko na forumu ovdje jednom napisao... A nije da me nije bilo strah!

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Re: Levemir - Detemir
« Odgovori #17 : Nedjelja, 26.03.2006 u 09:44:03 »
Citat: "zasto_ja"

Jer, s Lantusom imam vrlo dobre rezultate, čak me prošao i onaj strah da će mi "izrasti rogovi", kao što je netko na forumu ovdje jednom napisao... A nije da me nije bilo strah!

Sta, nema rogova? Hmhm, mogao bih onda i ja probati lantus, da vidim jel tolko cool kao sto se prica... :twisted:

Offline zasto_ja

• Ja znam...
« Odgovori #18 : Ponedjeljak, 27.03.2006 u 07:01:33 »
Citat: "SuperHrvoje"
Sta, nema rogova? Hmhm, mogao bih onda i ja probati lantus, da vidim jel tolko cool kao sto se prica... :twisted:

Ako baš hoćeš biti cool, onda probaj Detemir, mislim da ti je on sad više "trendy"...   :lol:

(prolupali smo)

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #19 : Ponedjeljak, 27.03.2006 u 08:41:06 »
Citat: "zasto_ja"

Ako baš hoćeš biti cool, onda probaj Detemir, mislim da ti je on sad više "trendy"...   :lol:

(prolupali smo)

neznam, nisam vidio u shpizzi, a niti u red carpetu.  :(  mozda gloria in ?

martin

• Gost
Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #20 : Ponedjeljak, 27.03.2006 u 10:33:39 »
Citat:

:P Hehee, pa ne rastu rogovi odmah,  ali  ne brini  uzmes  motorku  i  skratis ih  :P

Online Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #21 : Utorak, 11.07.2006 u 14:24:35 »
Samo da napišem da sam se jako iznenadila kad mi je dr. rekao da Levemir nije sličan Lantusu nego Insulatardu, samo što je puno stabilniji.
Eto, ja bila u zabludi.

~~ Desiree ~~

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #22 : Srijeda, 12.07.2006 u 08:55:25 »
Citat: "martin"

:P Hehee, pa ne rastu rogovi odmah,  ali  ne brini  uzmes  motorku  i  skratis ih  :P

aaaaaaaaaaaa,
pa direkt u Pamplonu! I direkciju hzzoa pustis po ulicama! :D

Online Desiree

• Forumski moderator
Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #23 : Srijeda, 12.07.2006 u 13:11:24 »
Citat: "SuperHrvoje"

aaaaaaaaaaaa,
pa direkt u Pamplonu! I direkciju hzzoa pustis po ulicama! :D

Ova je dobra!

~~ Desiree ~~

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #24 : Srijeda, 12.07.2006 u 14:20:30 »
Citat: "Desiree"
Samo da napišem da sam se jako iznenadila kad mi je dr. rekao da Levemir nije sličan Lantusu nego Insulatardu, samo što je puno stabilniji.
Eto, ja bila u zabludi.

To je kao da se pitaš da li je poluautocesta sličnija brzoj cesti ili punoj autocesti  :)

Zna se da Lantus djeluje gotovo potpuno jednolično (nema peakova), a Levemir ipak ima mali peak (vrhunac djelovanja). Gdje je točno Levemir na relaciji između Lantusa (flat) i insulatarda (non flat) vjerojatno ni sam bog ne zna  :twisted:

Zgodan insulin reference guide imaš na linku http://www.diabeteshealth.com/media/pdfs/Insulin-Reference-Guide-0606.pdf
Ako ti nije bad, napiši o kojem je ono doktoru riječ? (možda si ranije spomenula, ali zaboravih). Pokušavam voditi malu evidenciju koje inzuline koji doktor preferira. Kod nekih se više nego očito vidi s kojom kompanijom surađuje, pa onda i dobija spoznorstva za svoje radove, usavršavanja, putovanja, itd..

Offline insekt9

• Ja znam...
Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #25 : Utorak, 31.10.2006 u 11:41:18 »
evo i mene nakon par dana nove terapije (kombinacija: 3x Novorapid i 2x Levemir). Mogu reci da su se seceri nakon dan-dva "divljanja" sredili. Najvise me veseli cinjenica da nema vise jutarnjih mjerenja 10+ mmol/l :wave:  :smt026 . I opcenito, nema velikih skokova izmjerenih vrijednosti.

U ponedjeljak sam ponovno u Vrhovcu radi korekcije terapije.
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Online Desiree

• Forumski moderator
Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #26 : Utorak, 31.10.2006 u 13:40:32 »
Uf, i ja bi prešla na ovakvu terapiju 3x Novorapid i 2xLevemir ali s obzirom da namjeravam u bliskoj budućnosti ostati trudna, nema smisla. Još uvijek nisam zadovoljna s jutarnjim šećerima i mislim da bi mi tu Levemir pomogao.

~~ Desiree ~~

Offline Maja

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #27 : Srijeda, 01.11.2006 u 11:32:30 »
I ja sam prije mjesec dana prešla na Levemir upravo zbog jutarnjih 10+ šećera i mogu ti reći da su bitno bolji nego sa Insulatardom.
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Online Desiree

• Forumski moderator
Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #28 : Četvrtak, 02.11.2006 u 01:03:08 »
Znači ne planiraš uskoro ići na bebu br.2?

~~ Desiree ~~

Offline Maja

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #29 : Četvrtak, 02.11.2006 u 07:15:48 »
Mislim da ostajemo na jednom  :angel13:
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Novi inzulin "Levemir"
« Odgovori #29 : Četvrtak, 02.11.2006 u 07:15:48 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.