Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 5 gostiju pregledava ovu temu.
Ma kažem meni nije problem tokom dana, uopće mi ni bazalni inzulin nije potreban jer mi humalog sam dobro održava šećere,i prije mi je preko dana bio šećer u redu dok nisam koristila bazalni lantus nego humulin
A slag i cokolada?
Taj Humulin N je po sastavu isto sto i Insulatard... genericko ime je NPH (Neutral Protamine Hagedorn), samo sto Humulin N proizvodi Eli Lilly, a Insulatard je od Novo Nordiska.Reci cu ti svoje doze, ali trebas znati da je to jako individualno. Dakle, ujutro u 10 uzimam 8 jedinica Levemira, a navecer 10. Ako mi je secer prije spavanja visi od mojih ciljanih vrijednosti, onda radije uzmem korekciju Humalogom, ne mijenjam dozu Levemira. Sto opet ne znaci da je to tako dobro (rizik od hipoglikemije!), ali eto, meni funkcionira. Levemir "glumi" bazalni inzulin, medjutim, meni je dio potreba za bazalnim inzulinom pokriven i Humalogom. Tj. doza Levemira, u slucaju da potpuno pokriva moj bazal, bila bi visa, dok bih istodobno trebala manje Humaloga. Medjutim, meni ne odgovara uzimati manje doze Humaloga jer mi je onda skok secera poslije obroka preveliki. Na ovaj nacin drzim stvar OK. Moj prijedlog tebi je da jednu noc mjeris secer nekoliko puta, da vidis sto se desava. Najbolje je da ga izmjeris pred spavanje, zatim u 1, pa oko 4 i konacno negdje oko 6-7, ovisno o tome kad ustajes. Kad sam se spremala na trudnocu, bilo je dana kada sam mjerila secer svakih sat, nekad dva. Ne kazem da je to uvijek OK, ali meni je pomoglo da shvatim sto i kako mi se ponasaju seceri.