Autor tema: Cudni hipo simptomi  (Posjeta: 398 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline krcko

• Administrator
Cudni hipo simptomi
« : Subota, 10.12.2011 u 19:59:20 »
Danas na povratku s planinarenja copila me hipoglikemija. Osjetio sam je na jako cudan nacin - kao da mi je netko smanjio frekvenciju osvjezavanja monitora. Svijet oko mene poceo je titrati! Izmjerio sam 2.2, pojeo malo meda i vratio se normalnoj mirnoj LCD slici. Prije toga neko sam vrijeme vidio stvari oko sebe kroz stari titravi CRT monitor  :ne zna: :silly: 

OK, mozda je i travarica u planinarskom domu bila malo cudna :bonk:
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Lolita

• Ja znam...
Odg: Cudni hipo simptomi
« Odgovori #1 : Subota, 10.12.2011 u 21:13:25 »
hehe nije travarica  :mig: I meni se to isto događa, obično kad mi šećer naglo padne.. malo smiješan osjećaj  :)

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Nedjelja, 11.12.2011 u 09:00:10 »
A pao je naglo zbog travarice :ne zna: odnosno kombinacije planinarenja i rakijetine.

Slogan: "Dok piješ, ne planinari!" :rofl:

Mene najviše frustrira kad u hipoglikemiji ne mogu tečno pričati, ali događalo mi se i to s vidom. Par puta sam vidjela duplo, onda sam mahinalno stresala glavom da "spojim" sliku u glavi (nije uspjelo otprve) ;D

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #3 : Nedjelja, 11.12.2011 u 09:57:16 »
Par puta sam vidjela duplo

Da da. To je tipicni znak hipoglikemije
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
« Odgovori #4 : Nedjelja, 11.12.2011 u 12:32:57 »
Nedavno mi se dogodilo da mi je šećer počeo brzo padati. Nije bila hipoglikemija, ali je očito inzulin u nepunih sat vremena "preradio" hranu (netipičnu za mene, to inače ne jedem) i onda je išao naglo rušiti ostatak u najvećem trenutku djelovanja. Ružan osjećaj, sličan "propadanju", kod mene je to uvijek popraćeno naglim znojenjem, treskavicom i glađu.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #4 : Nedjelja, 11.12.2011 u 12:32:57 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.