ne znam kako je kod vas kad vadite nalaze?
to je meni osobno najgori dio života što se bolnice tiče...
kod nas ovdje možeš biti bolestan koliko hoćeš, odnosno imati dijagnozu dijabetesa tip 1 u ovom slučaju, ali moraš čekati zajedno sa svima - obično zbog užasne gužve protegne se na dva sata, itd. a moraš biti natašte, dakle, možeš biti i u hipo i ne znam čemu, ali čekaš kao da ti nije ništa i ne smiješ jesti, jer oni traže naravno i drugi šećer, na koji ćeš doći ponovo, ali nikako ne može proći sat i pol između dva mjerenja, tj. od zadnjeg obroka, nema šanse, pa da si i u pet ujutro tamo, tj. prvi na redu, jer imaju stanku, tj. gotovi su s poslom... tako da je to neviđena zbrka i uopće na to ne obraćaju pažnju
a ta dva njihova "službena" mjerenja (dakle, ispadne jedina kompetentna, veze s mozgom), samo se ona upisuju u dijabetičku knjižicu, tj. redovite kontrole...
a najdraže mi je kad mi kaže: sad idite kući, pa jedite, pa dođite za sat i pol vremena (kao da stanuješ tu pored ambulante), a ja rezignirano kimam glavom, i onda dođem za sat jer u protivnom ne bih stigla jer je vađenje za taj dan gotovo... a najčešće mi i za taj drugi put (znači, samo je vrijednost šećera u pitanju u nalazu), ubode u venu onako vampirski