Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
Citat: andreja - Ponedjeljak, 24.10.2011 u 18:30:42Pozdrav svima!Ja sam mama od maloga Karla koji ima tri godine.Prije 2 mj.mi smo mu otkrili dijabetes tip 1.Koristi inzulin inzulatard i actrapid ujutro 4j i 0.5,po po potrebi mu dajemo pred ručak i večeru 0.5j actrapida.Evo jedan plus je već nekih 3 tj.ne koristi inzulin inzulatard za noć,jer mu se radi njegov inzulin i noć mu je dobra.dobro došla,andreja, tu smo da pomognemo jedni drugima i razmijenimo iskustva. i moj dječak će za nekoliko mjeseci napuniti 3 godine i godinu od kada ima dijabetes.
Pozdrav svima!Ja sam mama od maloga Karla koji ima tri godine.Prije 2 mj.mi smo mu otkrili dijabetes tip 1.Koristi inzulin inzulatard i actrapid ujutro 4j i 0.5,po po potrebi mu dajemo pred ručak i večeru 0.5j actrapida.Evo jedan plus je već nekih 3 tj.ne koristi inzulin inzulatard za noć,jer mu se radi njegov inzulin i noć mu je dobra.
Citat: daisy2 - Četvrtak, 27.10.2011 u 14:49:26Citat: andreja - Ponedjeljak, 24.10.2011 u 18:30:42Pozdrav svima!Ja sam mama od maloga Karla koji ima tri godine.Prije 2 mj.mi smo mu otkrili dijabetes tip 1.Koristi inzulin inzulatard i actrapid ujutro 4j i 0.5,po po potrebi mu dajemo pred ručak i večeru 0.5j actrapida.Evo jedan plus je već nekih 3 tj.ne koristi inzulin inzulatard za noć,jer mu se radi njegov inzulin i noć mu je dobra.dobro došla,andreja, tu smo da pomognemo jedni drugima i razmijenimo iskustva. i moj dječak će za nekoliko mjeseci napuniti 3 godine i godinu od kada ima dijabetes.kako ste vi regulirali šećere,dali je dijete na pumpi ili injektore koristi?
Kada ste saznali dali ste odma išli na inzulin?nakon koliko vremena je došlo do remisije i koliko dugo je trajalo?
A zasto se trudis ne prelaziti te doze, jel doktor ista rekao o tome? Sto s korekcijama kad su potrebne? Inace, potrebe za inzulinom se povecavaju kako dijete raste ne samo zato sto dijete treba vise hrane, nego zato sto se rastom povecava broj stanica u organizmu. Jednako se dogadja i odraslima na inzulinu ako se udebljaju, tj. "narastu" (sto bi rekla moja 88-godisnja baka "poprave se"). OK, tu ima i jos faktora koji mogu utjecati na povecanje potrebe za inzulinom, ali efekt rasta broja stanica uvijek je tu.
Citat: andreja - Srijeda, 02.11.2011 u 08:39:48Kada ste saznali dali ste odma išli na inzulin?nakon koliko vremena je došlo do remisije i koliko dugo je trajalo?Da, kad smo saznali odmah smo išli na inzulin. Remisija je kod nas vrlo kratko trajala, ali to je individualno za svako dijete. Ne znam ides li na edukaciju na klinici, ja sam na edukaciji učila o nekoliko primjera u kojima je remisija trajala i nekoliko godina. Znači to je stanje kada dijete ima još svog inzulina, to se utvrđuje na osnovu nalaza C peptid, to ces sigurno dobiti na otpustu iz bolnice.Remisija je nezgodna u smislu što zavarava roditelje, ja sam se često tješila na početku da je to stanje prolazno, jer su šećeri bili skoro idealni, a to je bilo zato što je dijete imalo svog inzulina. Eh onda kad je to prošlo, uspostave se prave doze koje se postupno povećavaju. Evo sad nam je dijabetolog propisao tačno onoliko jedinica koliko dijete ima kg, i ja se trudim da to ne prelazim.
Zanima me dali Vi idete na predavanja u zdd u Zagrebu?Evo ja ću ići danas na Predavanje na temu "Dijabetes i debljina"koje predaje njegova doktorica dr.med. Lavinija La Grasta-Sabolićsrijeda 2.11.2011. u 18 sati u ZDD-u Ilica 48/I