Autor tema: Promjena terapije  (Posjeta: 417 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline ivan

• Ja znam...
  • Spol: Muški
Promjena terapije
« : Srijeda, 19.10.2011 u 17:26:14 »
Prije par dana sam promijenio terapiju, prešao sam na pumpu. Preko doznake sam dobio repromaterijal za pumpu i inzulin (Novorapid), a mislim da bi morao dobiti i novu doznaku za trakice, iako od zadnjeg podizanja trakica nije prošlo tri mjeseca. Moja doktorica kaže da nemam pravo na trakice i neda mi doznaku. Smatram da nije u pravu, kako mi je dala doznaku za inzulin, pa i za njega nije prošlo više od tri mjeseca od zadnje doznake. Molim mišljenje tko je u pravu?

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
Odg: Promjena terapije
« Odgovori #1 : Srijeda, 19.10.2011 u 18:37:50 »
Nažalost, mislim da je doktorica u pravu.

Godišnju količinu trakica imamo pravo podizati svaka 3. mj. (neki liječnici se drže točno tih 3. mj., neki doznaku daju i par dana ranije).

Inzulin ide na recept i on se daje prema potrebi - dakle, dobivamo ga koliko nam treba (za razliku od trakica, gdje nam ih većini treba više, ali smo ograničeni količinom odobrenom od HZZO-a).

Sretno s pumpicom  :bye:

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #2 : Četvrtak, 20.10.2011 u 11:15:37 »
Je Ivek, na žalost tak je...

Opcije:
1) Oglasnik
2) na revers uzeti trakice u ljekarni i eventualno ostaviti polog..

Offline ivan

• Ja znam...
Odg: Re: Promjena terapije
« Odgovori #3 : Četvrtak, 20.10.2011 u 18:02:19 »
Sa pumpom sam promijenio i aparatić, sada koristim Bayer-ov koji bežičnom vezom šalje podatke pumpi (dobio sam ga zajedno sa pumpom),a prije sam koristio drugi, pa svejedno mislim da sam u pravu.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #4 : Četvrtak, 20.10.2011 u 18:28:57 »
Ostalo vam je još trakica otprije. Te trake treba zamijeniti za ove Bayerove, za novi aparatić, u istoj ljekarni u kojoj su te stare podignute.

Inače, da, dr je u pravu, analogija s inzulinom ne stoji (inzulin ide na recept a trake na doznaku).

Offline ivan

• Ja znam...
« Odgovori #5 : Četvrtak, 20.10.2011 u 22:49:27 »
ok,hvala na info.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #5 : Četvrtak, 20.10.2011 u 22:49:27 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.