Autor tema: Najgora hipoglikemija?  (Posjeta: 21552 )

0 članova i 5 gostiju pregledava ovu temu.

Offline tina ri

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Odg: Najgora hipoglikemija?
« Odgovori #45 : Ponedjeljak, 02.03.2009 u 16:47:06 »
Jesi li ti siguran da imaš dijabetes??

On  se  priprema,  ako  ga  slucajno  dobi
Izgleda

Offline Naty

• Diabetički učenik
« Odgovori #46 : Utorak, 03.03.2009 u 20:11:19 »
Tražila sam po forumu odgovor na pitanje ali nisam ga našla (a možda i nisam temeljito istražila) a pitanje je sljedeće:

Što se događa osobi koja tijekom noći padne u "gadan hipo" (iz kojeg te jedino može izvući inekcija glukagena i voda sa šećerom) 
dali će se ta osoba ujutro probuditi? ???
NATY

Offline J.J

• Forumski moderator
« Odgovori #47 : Srijeda, 04.03.2009 u 10:25:22 »
Vjerojatno da jer će tvoja jetra kad-tad šibnuti tvoj vlastiti glukagon i podići šećer, tako nešto je pričala dr. Prašek.
Iznimka je jedino ako si pod utjecajem alkohola, onda tvoja jetra iz nekog razloga ne može izlučiti glukagon pa se i šansa da se probudiš smanjuje...
ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #48 : Srijeda, 04.03.2009 u 11:40:36 »
Ipak treba reci da jake i ozbiljne hipoglikemije mogu biti fatalne u slucaju kada se ne reagira glukozom ili glukogenom izvana.

Nasla sam neke linkove o tome:
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=1808112

http://www.medscape.com/viewarticle/556151

« Zadnja izmjena: Srijeda, 04.03.2009 u 11:49:50 cathy »

Offline yelle

• Diabetički wannabe
« Odgovori #49 : Utorak, 24.03.2009 u 02:17:09 »
Nisam nikad imala neku goru hipoglikemiju tokom noci, al one blaze su me uvik probudile. Zar ne bi tako tribalo biti? Ili je to samo meni...
U laugh at me for being different, I laugh at U for being the same.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #50 : Utorak, 24.03.2009 u 09:09:01 »
Ja sam se isto znao probuditi i ustanoviti da sam lagano hipo. Malo je teze reci je li uvijek tako, ako se ne probudis nemres izmjeriti secer :D Osim ako te copi zestoki hipo pa te ujutro nadju u cudnom stanju...
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #51 : Utorak, 24.03.2009 u 11:01:48 »
Obicno se kod jakih nocnih hipoglikemija osoba probudi. U cudnom stanju, ali ipak se probudi.
Ja sam jednom pocela skakati po krevetu i vristati, bas je bilo grozno i mucno i zapravo uzasno. Ali jos sam bila pri svijesti i mogla sam gutati.

Offline insekt9

• Ja znam...
« Odgovori #52 : Utorak, 24.03.2009 u 22:20:20 »
Mene uvijek probudi. Obično još uvijek mogu sam do aparatića i frižidera. A primjetio sam kad me uhvati nesanica, da sam obično nizak. Nešto malo u usta i nakon 15ak min već hrčem :o.
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #53 : Srijeda, 25.03.2009 u 09:55:38 »
Mene uvijek probudi. Obično još uvijek mogu sam do aparatića i frižidera. A primjetio sam kad me uhvati nesanica, da sam obično nizak. Nešto malo u usta i nakon 15ak min već hrčem :o.
Potpuno isto je i kod mene. Imala sam dvije malo teže hipo,ali bila sam pri svijesti,tako da sam mogla gutati.Jedna je bila toliko jaka da bi se sigurno srušila da sam čekale nekoliko sekundi duže.Noć prije sam popila par alkoholnih pića i ujutro u 6 sam se probudila,znojna,drhtava pred očima sve neke crne točkice.Samo sam se počela derati mužu SLATKO,SLATKO,AJME BRŽE,BRŽE.Donio mi je bocu sirupa,onaj za razrijediti,samo nerazrijeđen,popila sam pola boce toga,tek sam se za 20ak min počela osjećati bolje,rekao mi je muž da sam se jedno vrijeme smijala ko luđakinja i pričala neke gluposti dok nisam došla k sebi,uglavnom on se je usr.. od straha :o,da sam bila blijeda ko duh............ponovno sam zaspala,a u devet sati šećer.........ajme majko...........do nebesa.....

Ne ponovilo se

martin

• Gost
« Odgovori #54 : Četvrtak, 26.03.2009 u 11:19:33 »
Citat:
Noć prije sam popila par alkoholnih pića i ujutro u 6 sam se probudila

Alkohol  skida  secer (veze  ga na  sebe)
zato  je  alkohol  i  secerna bolest  veliki  rizik.
Ovih  "par  pica"  je  najvjerojatnije  bila  zestica ?

Offline amna

• Ja znam...
« Odgovori #55 : Četvrtak, 26.03.2009 u 13:40:48 »
Ja sam cula da alkohol snizava secer, ali i da ga brzo dize nakon toga?  ???

Ja popijem ponekad casu pive ili vina, zestica nista, nemam naviku.

Ali sam probala stock i tada mi je "sjeo" k'o blenti samar.
Mogla sam flasu nageti  ;D, ali nisam bilo je samo gutljaj-dva.

Offline tina ri

• Ja znam...
« Odgovori #56 : Četvrtak, 26.03.2009 u 23:24:57 »
Pazi ovo.Tih par pića nije bilo par nego malo više.Nisam pila žesticu pila sam crno vino,čisto.Prije vina šećer je bio u normali,noćni inzulin je već bio ubrizgan.Svakih sat vremena sam mjerila šećer i bio je iz sata u sat sve viši,ja sam unatoč tako povišenom šećeru i dalje cugala.E onda se je u 2 ujutro popeo na 18 i tada sam stala sa vinom i dala si 3 jedinice humaloga da mi se malo spusti i tu sam napravila grešku.Da nisam pila vino šećer bi mi se sa te 3 jedinice spustio na 8,9 i sve bi bilo ok,ali pošto je tu bio u pitanju alkohol koji prvo povisuje pa onda spušta šećer(ne spušta ga alkohol već on blokira jetru da ispusti pohranjeni šećer)i pošto sam bila pod djelovanjem i dugodjelujućeg inzulina sve se to skupa skupilo i bacilo me u hipo........

I da si nisam dala te tri jedinice humaloga isto bi mi se kasnije počeo spuštati,znam probala sam i to,samo obavezno se prvo povisi i onda nekon par sati počinje naglo padati

Jedino ako nema ništa inzulina u krvi,a piješ alkohol,samo se povisuje ne pada

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #57 : Petak, 27.03.2009 u 11:02:12 »
P(ne spušta ga alkohol već on blokira jetru da ispusti pohranjeni šećer)
Ovo je tocno ovako, nisam se htjela praviti pametna prije  ;D

Ja uopce ne pijem, frka me takvih situacija. Volim pivo i vino, pivo popijem dva gutljaja ponekad uz jelo, a vino liznem dva puta, takodjer uz jelo. Streberica.

Offline xyz

• Diabetički wannabe
« Odgovori #58 : Petak, 27.03.2009 u 15:19:26 »
sinoć me u pola 3 probudilo 1,4 , pojeo "pola" kutije domaćice  :nono:, a jutros me probudila napetost u donjem dijelu trbuha i neopisiva žeđ pa si mislite koliki je bio  :W

martin

• Gost
« Odgovori #59 : Subota, 28.03.2009 u 09:18:50 »
Pazi ovo.Tih par pića nije bilo par nego malo više.Nisam pila žesticu pila sam crno vino,čisto.Prije vina šećer je bio u normali,noćni inzulin je već bio ubrizgan.Svakih sat vremena sam mjerila šećer i bio je iz sata u sat sve viši,ja sam unatoč tako povišenom šećeru i dalje cugala.E onda se je u 2 ujutro popeo na 18 i tada sam stala sa vinom i dala si 3 jedinice humaloga da mi se malo spusti i tu sam napravila grešku.Da nisam pila vino šećer bi mi se sa te 3 jedinice spustio na 8,9 i sve bi bilo ok,ali pošto je tu bio u pitanju alkohol koji prvo povisuje pa onda spušta šećer(ne spušta ga alkohol već on blokira jetru da ispusti pohranjeni šećer)i pošto sam bila pod djelovanjem i dugodjelujućeg inzulina sve se to skupa skupilo i bacilo me u hipo........

I da si nisam dala te tri jedinice humaloga isto bi mi se kasnije počeo spuštati,znam probala sam i to,samo obavezno se prvo povisi i onda nekon par sati počinje naglo padati

Jedino ako nema ništa inzulina u krvi,a piješ alkohol,samo se povisuje ne pada

Ti kao da  radis  eksperimente  sa  svojim  organizmom  ?

A  ovo  zadnje ,  nadji  nekog  zdravog  bez  diabetisa
neka  popije  isto  koliko i  ti  pa  mu  izmjeri  secer  na  taste

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #59 : Subota, 28.03.2009 u 09:18:50 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.