Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 5 gostiju pregledava ovu temu.
Drago mi je samo što više nemam onaj strašni osjećaj gladi kad sam u hipo jer mi se bilo jako teško kontrolirati da ne pojedem previše pa odem u drugi ekstrem.
Davor je napisao:Primjetio sam da se mogu izvuci sa savrsenim secerima nakon hipoglikemije (6.0)
Meni kad se ovo desilo neki dan došao muž, dao mi nešto slatko za piti i odmah mjerio šećer a ono Lo :smt107 . Već sam onda dolazila k sebi i muž nije mogao vjerovati da pričam i funkcioniram s Lo šećerom. To bi trebalo biti ispod 1,3 ili tako nešto (nisam pročitala uputstvo).Dok sam bila trudna kad mi je pao ispod 2,5 više nisam funkcionirala :??) .
Ja sam primjetila da otkad sam na Lantusu, puno bezbolnije izlazim iz hipa.
Što se tiče izlazska iz hipa, to baš nisam svladala.Sva sreća nisam često u hipu jer poslje mi je šećer uvjek preko 10.Bolji mi je kad mi daju glukagon nego kad uzmem samo nešto za pojest. [blinzel]Citat:Ja sam primjetila da otkad sam na Lantusu, puno bezbolnije izlazim iz hipa. Ja se nadam da će i meni biti tako kada pređem na Lantus.
Opišite mi vašu najgoru hipoglikemiju.Ja prije par godina nisam niti znala šta je to hipoglikemija.Ma, mislim znala sam ali sam je uvijek osjetila na vrijeme i imala blage simptome: tresla sam se, glad, znojenje i uvijek sam stigla reagirati.Sada kao da sam izgubila osjećaj za hipoglikemiju pa mi se neki dan naglo spustio šećer, i bubnula sam s glavom u stol :smt101 i raskrvarila nos.Sva sreća muž je bio doma :smt056 inače ne znam što bi bilo da sam bila sama s svojim 8-mjesečnim djetetom.Prije nema šane da bi prespavala hipoglikemiju :smt015 a sad moram paziti da mi se hipo ne dogodi u noći jer ga ne osjetim. :smt087 Kakva su vaša iskustva?Pozdrav! :smt109
Utrne jezik, govorim kao pijan, znojim se, osjecaj izgubljenosti :pale: . Uvijek se dvoumim sto najbolje pojesti, cesto sam nakon takvog hipa odlazio preko 10,0. Moram priznati da mi fino pomogne jabuka, i to pomalo grickanje iste. Imas osjecaj da si mnogo pojeo, a kad dodjes 'k sebi' lakse ti je kontrolirati se i nemam bas straha od previsokog secera :headbang: .
Znam da čudno zvuci, ali ja sam si znao prije jela kod hipoglikemije dao 2 jedinice inzulina. Nakon jela mi onda onaj reaktivni peak šećera nije bio tako visok!