Autor tema: Krvoskok  (Posjeta: 373 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline krcko

• Administrator
Krvoskok
« : Ponedjeljak, 17.10.2011 u 15:10:14 »
U normalnim okolnostima kad se kresnem lancetarom treba cijedit da bi izasla kapljica krvi.

Ponekad (vrlo rijetko) desi se da krv pocne sikljat kao iz minijaturnog gejzira. Prosli tjedan uspio sam si pospricat frisku majicu  >:( Ubodem, stisnem prst, kad tamo...  :gaah:

Zasto je tome tako? Jesam li freak ili se jos nekome dogadja?  :ne zna:

Dobro, znam da sam po drugim stvarima freak...  8)
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: Krvoskok
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 17.10.2011 u 15:42:59 »
U normalnim okolnostima kad se kresnem lancetarom treba cijedit da bi izasla kapljica krvi.

Ponekad (vrlo rijetko) desi se da krv pocne sikljat kao iz minijaturnog gejzira. Prosli tjedan uspio sam si pospricat frisku majicu  >:( Ubodem, stisnem prst, kad tamo...  :gaah:

Zasto je tome tako? Jesam li freak ili se jos nekome dogadja?  :ne zna:

Dobro, znam da sam po drugim stvarima freak...  8)

Meni se događalo u početku. Sad su mi jagodice na lijevoj ruci tako spigane da krv curi prilično sporo, valja joj se probiti kroz brda i doline ožiljčanog tkiva. Desnu ruku čuvam za rezervu.

Beat that.

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 17.10.2011 u 18:52:13 »
Kad se ja kresnem  :angel:, krv većinom tece normalno, treba malo stisnuti jagodicu da bi se pojavila normalna kapljica. Gejzira nemam. Ali se zna dogoditi da se par puta moram kresnuti, jer otprve nije uspjelo (pogotovo kad su mi hladne ruke).

Prosli tjedan uspio sam si pospricat frisku majicu 

Zalijepi always  :police:

Offline Dada

• Ja znam...
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 17.10.2011 u 21:03:57 »
meni je pravilo
tople ruke-gejzir
hladne ruke-ništa, tj. jedva vidljiva kapljica
bit će da ima veze s cirkulacijom
prije mi se činilo da kad mi je šećer visok ima puno krvi i obratno (ne da sam "punokrvna" nego to o čemu govorite :)

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 17.10.2011 u 21:12:37 »
meni je zimi stvarno problem iscijediti kapljicu, ljeti mi je to uspijevalo bez stiskanja.Kad mi je visok, slično kao kod Dade ide mi lakše,ali baš nemam krvoskoke.
Možda to ima veze s tlakom?Hm, ostalo mi je u sjećanju kad sam kao dijete bila u bolnici,pa su mi vadili krv i spricnulo je na sve strane, tako da je sestru zalilo.Ona je nakon sto je vidjela moje unezvijereno lice rekla da to nije nista, nego da je to zbog mislim niskog tlaka.
Iako kad razmislim, imam i daje niski tlak,pa mi ne sprica krv kad se "kresnem". :ne zna:
Ma nemam pojma.Ali mislim da nije neki razlog za brigu,osim fleka na majici  :mig:

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #5 : Utorak, 18.10.2011 u 10:05:24 »
Ja sam se neku noc uspio pospricati ne samo majcu, nego i u oko!
Zena me blago cudno ujutro pogledala, jer naravno da nisam oprao svu krv.... :silly:  (da odmah i upotrijebim novi smajlich...
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #6 : Utorak, 18.10.2011 u 10:09:05 »
to je sigurno bio zanimljiv prizor ujutro  :misli:

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #6 : Utorak, 18.10.2011 u 10:09:05 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.