Autor tema: Trebam više inzulina  (Posjeta: 1128 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline daisy2

• Diabetes junior
Odg: Trebam više inzulina
« Odgovori #15 : Četvrtak, 13.10.2011 u 13:16:16 »
kad se sjetim tog dana kad je mom djetetu otkriven dijabetes. simptom koji nas je uputio u bolnicu je bio povraćanje. odmah su mu izvadili nalaze i guk je bio 28.
niko ne povezuje dijabetes s mršavljenjem jer svi odmah pomisle na tip 2 kad se spomene dijabetes, a ustvari kod djece je obrnuto, mršanje, povraćanje, žeđ, mokrenje. sve te simptome smo imali ali nismo imali pojma sta je dijabetes i nismo ga prepoznali sve dok nije nastupilo povraćanje.

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #16 : Četvrtak, 13.10.2011 u 13:17:33 »
Spomenuti ginekolog je pobrkao tipove dijabetesa, to je sve.

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #17 : Četvrtak, 13.10.2011 u 13:50:16 »
Spomenuti ginekolog nije mogao pobrkati tipove dijabetesa jer sam mu lijepo rekla da imam tip 1,tako da to ipak nije sve  :)

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #18 : Četvrtak, 13.10.2011 u 14:10:57 »
Ma on je možda zabrijao da je tip 1 vezan za inzulinsku rezistenciju... tako ja uvijek pobrkam lijevo i desno ;D Što je super kad muž vozi a ja navigavam :rofl:

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #19 : Četvrtak, 13.10.2011 u 15:07:44 »
"Ne to lijevo, ono drugo lijevo..."  ;D
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #20 : Ponedjeljak, 17.10.2011 u 15:33:01 »
ann, nadam se da je situacija bolja i da su ti glikemije uhvatljivije :) Što se praktičnih savjeta tiče, sve su ti već rekli drugi. Ja bih dodatno obratila pažnju na SVU hranu koju jedem, ne samo na ugljikohidrate, barem sad dok se sve ne stabilizira.

Meni to sve skupa izgleda kao da si izašla iz medenog mjeseca :ne zna:
Jasno se sjećam kad se to meni desilo, i da, prilično je traumatično. Što god učiniš, rezultat je loš, a dotad su stvari štimale. "Daboda imao pa nemao", to je valjda najgora kletva.

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #21 : Ponedjeljak, 17.10.2011 u 20:27:39 »
Situacija se izgleda smirila, guk-ovi su se ustabilili i sad su ustvari odlični, što je rezultiralo mojim puno boljim općim stanjem.Umor je nestao, oči su se smirile, više ne izgledam kao zvijezda "Sumrak sage"  :).
Konačne doze inzulina su trenutno 3+7+7 Novorapida i 6+6 Levemira.Kad ih usporedim sa dosadašnjim , mogu reći da su se stvarno udvostručile,ali zanimljivo je to da je doza novorapida za dorucak ostala ista(i doručak je ostao isti po vrsti i količini).To si nekako ne znam objasniti.
Cathy, u pravu si, dosta mi je traumatičan ovaj skok i nekako ga emotivno doživljavam,ali valjda je to normalno.Kao da me tek sad činjenica da imam dijabetes lupila"po glavi onako zapravo.
I da, ova židovska "dabogda imao ,pa nemao" je to sto se meni upravo dogodilo.
Ali, lakse mi je jer znam da vas ovdje ima koji me razumijete.Hvala vam svima na tome.  :)

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #22 : Ponedjeljak, 17.10.2011 u 21:29:57 »
Bitno da si ti nama dobro i da si pronašla odgovarajuće doze. Možda nisu konačne, zato prati, mjeri, prilagođavaj, a za liječenje traumatičnih emocija ti nudim rame (uz kafu, naravno  :mig:).

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #23 : Utorak, 18.10.2011 u 08:39:44 »
znas da ja racunam na tvoje rame  :)

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #24 : Subota, 22.10.2011 u 08:59:17 »
Evo nakon nekoliko stabilnih dana, razjasnila sam si i nejasnocu vezaanu uz pitanje zasto mi je za dorucak potrebno manje novorapida.Levemir je taj koji ima peak u to vrijeme,pa mi pokrije i dio dorucka, jer ista mi se stvar desava i za veceru(trebalo mi je par dana da potvrdim sumnje  ::))
Znaci vecernji levemir pokriva dio dorucka, a jutarnji ima peak oko vecere i pokrije dio vecere,pa mi zato treba manje novorapida.

Kako to ovako napisano na papiru zvuci jednostavno i logicno, a u praksi su ipak potrebni dani, isprobavanja i puuno mjerenja da bi se utvrdilo tako nesto.

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #25 : Subota, 22.10.2011 u 10:18:50 »
Prema tome, ako se dobro sjećam tvoji hranidbenih navika  :), L ima peak nakon 7-9 sati djelovanja? To je vrijedna informacija iz prakse.

Baš mi je drago da je eksperimentiranje uspjelo  :s

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #26 : Subota, 22.10.2011 u 10:20:36 »
Konačne doze inzulina su trenutno 3+7+7 Novorapida i 6+6 Levemira.

I, da, jesu ostale ove doze?

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #27 : Nedjelja, 23.10.2011 u 21:12:34 »
dobro si zapamtila, peak bi mu bio nakon otprilike 9 sati.

Sad su mi doze 3-7-5 novorapida i 6-6 levemira. :)
« Zadnja izmjena: Nedjelja, 23.10.2011 u 21:16:35 ann »

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #28 : Nedjelja, 23.10.2011 u 21:40:54 »
Super! Još si i smanjila NR za večeru  :)

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #29 : Ponedjeljak, 24.10.2011 u 15:13:12 »
I to je bila jedna cijenjena stara doktorica na sv. Duhu.
Kad sam nakon toga došla k njoj i rekla joj da sam dobila dijabetes i da mi sad ona dioptrija više nije ok, samo je šutila.
brr, imam jako losa iskustva sa sv.Duhom. generalno. Tu bolnicu bi opcenito izbjegavao u sirokom luku. Nesto tamo gadno ne stima.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #29 : Ponedjeljak, 24.10.2011 u 15:13:12 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.