Autor tema: Kod 25  (Posjeta: 232 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline krcko

• Administrator
Kod 25
« : Subota, 08.10.2011 u 21:04:33 »
Tema je o trakicama za OneTouch Ultra seriju glukometara od LifeScana. Trake imaju kod (broj od 1-49) koji treba ukucati u glukometar kad se otvori nova kutija. Sluzi tome da budu bolje bazdarene, jer se trake mogu razlikovati od serije do serije. Ako sam dobro skuzio manji kodovi daju vise rezultate mjerenja i obrnuto.

Vec dosta dugo trake koje dizem u apoteci sve imaju kod 25. Prije nije bilo tako, dobivao sam razlicite kodove. Trake s kodom 25 nisu sve iz iste serije, rok trajanja im je razlicit i nisu sve podignute u istoj apoteci. To mi je malo sumljivo. Kao da su u LifeScanu odustali od bazdarenja traka, tj. zakljucili da je dovoljno precizno i bez toga. Tim vise sto je 25 tocno u sredini raspona mogucih kodova.

Je li netko drugi u zadnje vrijeme dobio OneTouch Ultra trake s kodom razlicitim od 25?
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline krcko

• Administrator
Odg: Kod 25
« Odgovori #1 : Srijeda, 07.03.2012 u 20:48:59 »
Izgleda da je "kod 25" globalni fenomen. Kupio sam kutiju OneTouch Ultra traka u Belgiji i isto imaju kod 25. Kosta isto kao kod nas, 27 eura.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: Kod 25
« Odgovori #1 : Srijeda, 07.03.2012 u 20:48:59 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.