Autor tema: Za nestrpljive - Accu-Chek mobile testing system  (Posjeta: 613 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Za nestrpljive - Accu-Chek mobile testing system
« : Četvrtak, 22.09.2011 u 12:37:14 »
Stariji članovi foruma se možda sjećaju mog teksta o novom Rocheovom aparaticu kojeg nestrpljivo cekam jos od IDF konferencije u Montrealu prije cca 2g...
Slikice sam objavljvao, ali evo još jedne:

Novost je da sam ga novog našao na ebay-u za 35us$, što je cca 190kn. Dostava u HR dođe još 127kn, a za svaki dodatni 42kn.
Zanimljivo je da će ga u UK dostavit za samo 17kn.

Naravno, problem je sa kazetama u kojima su trakice. Nekako mi se čini da HZZO ne bu platil trakice sa ebay-a :)
50kom dođe s aparatićem, a inace košta cca 137kn.

Pretpostavljam da sam jedini ludi znatiželjnik koji razmišlja poigrati se s tako necim prije nego službeno dođe u HR?

p.s. zgodna prezentacija koja se malo dulje ucitava je dostupna na http://www.accu-chek-mobile.de/
« Zadnja izmjena: Četvrtak, 22.09.2011 u 12:49:08 davor »

Offline dado

• Ja znam...
    • http://www.diabetes-split.hr
Odg: Za nestrpljive - Accu-Chek mobile testing system
« Odgovori #1 : Petak, 23.09.2011 u 21:16:28 »
koja mašina!!! VBR :)
biće ćuća baterije ko lud.
 Što manji to bolji :)

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 26.09.2011 u 14:20:06 »
što se tiće veličine, Mobile-u ona nije vrlina.. Sličan je compact plusu, mada meni to i nije nešto preveliko, ali nekima jest.

Što se tiče baterija, mislim da cemo biti vrlo zadovoljni.
"Accu Chek Compact plus"https://www.accu-chek.com/us/glucose-meters/compact-plus.html izgleda kao da puno troši baterija na vrtnju bubnja i izbacivanje trakica, ali to stvarno nije tako.. Iz osobnog iskustva mogu rec da traju toliko da uopce nemam osjecaj da ih "triba minjat"
Pored toga (1), ovaj samo vrti senzore  (nešto kao selotejp) dakle nema izbacivanja trakica, što je energetski onda još manje zahtjevno od Compacta.
Pored toga (2), Mobile koristi standardne AAA baterije dostupne iza svakog grma.
« Zadnja izmjena: Srijeda, 28.09.2011 u 14:25:02 davor »

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 26.09.2011 u 14:20:06 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.