Autor tema: Humalog KWIKPEN  (Posjeta: 603 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline zasto_ja

• Ja znam...
Humalog KWIKPEN
« : Nedjelja, 18.09.2011 u 19:02:20 »
Ponovo sam se sjetio kako bi bilo lijepo imati Humalog u jednokratnim penovima, kao što već neko vrijeme imam Lantus Solostar.

Nemojte sada cjepidlačiti zašto više volim jednokratne penove umjesto verzije s trajnim penom i izmejnjivim ampulama, meni je to jednostavno stvar praktičnosti, pogotovo kada idem na put, a koliko vidim cijena obje vrste pakiranja je ista, bez obzira na dodatnu plastiku kod jednokratnih penova.

Malo sam surfao po webu i našao sam "Humalog KWIKPEN" na novoj listi lijekova:

http://www.hzzo-net.hr/dload/liste_lijekova/2011_07_11_tablica_dodatno_web.xls

Koristi li ga netko već, je li to onaj isti stari Humalog, ali sada konačno u jednokratnim penovima, i znači li to da mogu pitati moju liječnicu opće prakse da mi ga napiše na recept umjesto Humaloga u ampulama?

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: Humalog KWIKPEN
« Odgovori #1 : Nedjelja, 18.09.2011 u 23:56:04 »
Sudeći po linku koji si stavio, izgleda da ga možeš dobiti na recept. Prije toga se raspitaj i u ljekarni, ali i ako ga ne bude u tom trenu, lako se naruči.

Mislim da je praktično imati jednokratni pen u nekim situacijama i dobro je da su ga registrirali.

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 19.09.2011 u 08:23:02 »
Odmah nabavljam 1-2!
Ovo je korisno i nama pumperima, posto uvijek treba imati rezervu, pa mi je manje zao potrositi (nepotrositi) jedan pen, neg jednu ampulu koja zastari ak se nosi stalno u ruksaku...
Bumo vidjeli kako ce isi s tim Kwikom... :)
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 19.09.2011 u 10:12:59 »
Hm. Jednokratni pen nije drugo nego ampula s plastikom okolo koja glumi mehanizam za doziranje i navoj za prisarafit iglu. Zastarit ce ti jednako brzo kao sama ampula. Prakticnije jest, zato sto ne moras nositi trajni pen sa sobom.

Btw, jesu li ampule za trajne penove iste kao ampule za pumpe? Ako su iste pumperima su ekonomicnije od jednokratnih penova (ubacis u pumpu prije nego sto istekne rok).
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 19.09.2011 u 16:06:14 »
"Ne budi ljen", Ljekarna Kožul koja se krije iza broja 01/2332-018 - kaže da imaju Humalog Kwikpen. Sukladno tome uredno je dobavljiv putem HZZO-a.
pozz

Offline dado

• Ja znam...
    • http://www.diabetes-split.hr
« Odgovori #5 : Petak, 23.09.2011 u 21:00:48 »
Zar ne proizvodimo već dovoljno škovaca pa sad triba i jednokratne penove proizvodit. Veliko NE!

Offline Ivana_Zd

• Diabetički wannabe
« Odgovori #6 : Petak, 07.10.2011 u 14:07:56 »
Ja odvajam plastiku, pa nemam grižnju eko savjesti

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #7 : Utorak, 15.05.2012 u 15:35:16 »
Podigla sam jednom Kwikpen umjesto uložaka, i grozan mi je.

Uopće nema klikova kod injektiranja, stalno imam osjećaj da nisam dala cijelu dozu

Ne sviđa mi se.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #7 : Utorak, 15.05.2012 u 15:35:16 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.