Autor tema: moj sin,diabetes i odlazak na more?  (Posjeta: 744 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline gmilcic

• Dijabetički amater
  • Spol: Ženski
moj sin,diabetes i odlazak na more?
« : Nedjelja, 18.09.2011 u 10:19:42 »
Imam jedan problem.Moj sin koji ima 10 godina i diabetes koji ima 4 godine,trebao bi ići sa školom 4 dana na more.Rečeno nam je da bi ja trebala ići sa njim,ali on to ne želi.Kako najbezbolnije pustiti dijete na more bez nekih većih posljedica?
Inače si inzulin sam daje i dosta je samostalan.Na šta da najviše obratim pažnju?
zabrinuta mama
SUGAR IS GOOD!!

Online cathy

• Global Moderator
Odg: moj sin,diabetes i odlazak na more?
« Odgovori #1 : Nedjelja, 18.09.2011 u 10:51:42 »
Ako nastavnici koji vode djecu smatraju da treba ići i roditelj, bojim se da onda nemate baš puno izbora, trebate ići :ne zna:

Inače, 4 dana nije puno, ali nastavnici bi trebali biti spremni na suradnju. Da razgovarate još i s dijabetologom? Neki od forumaša ovdje pratili su djecu s dijabetesom u kampove, ja nažalost nemam to iskustvo. Neki su i kao djeca bili u kampovima, nadam se da će se netko javiti.

Berac

• Gost
« Odgovori #2 : Nedjelja, 18.09.2011 u 13:05:24 »
ne treba nikakva pratnja, u 4 razredu sam išao isto tak na more pa sam sve sam rješavao :D

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #3 : Nedjelja, 18.09.2011 u 18:31:35 »
U principu treba voditelja puta obavjestiti I educirati.
Ja smatram da djete moze samo ici pogotovo ako se samostalno vec brine o dijabetesu. Ako si iz Zagreba, predlazem da se javis I ZZD(www.ZADI.HR) i zatrazis tamo savjet.
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline gmilcic

• Dijabetički amater
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 19.09.2011 u 08:44:24 »
učlanjeni smo u zadi u zg a inače smo iz duga rese.hvala vam na odgovorima ,mislim da će ići sam na more uz dogovor sa nastavnicom prije toga.
 :W
SUGAR IS GOOD!!

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #5 : Ponedjeljak, 19.09.2011 u 16:01:13 »
učlanjeni smo u zadi u zg a inače smo iz duga rese.hvala vam na odgovorima, mislim da će ići sam na more uz dogovor sa nastavnicom prije toga.
 :W

Sve si najbolje rekla.
Držimo fige, malom dobar provod.

Ako baš treba koji Savjet natipkati:
1) glukagen u vanjski džep ruksaka ili torbe. Nastavnici i najbolji prijatelj moraju znati gdje je, te kako i kad se koristi (nastavnici)
2) jednom dnevno neka dojavi mamici koliki su mu GUK-ovi - čisto da bude svjestan da netko tko nešto zna o diabetesu i to prati (ako je prvi put). Ali bez osuđivanja
« Zadnja izmjena: Ponedjeljak, 19.09.2011 u 16:02:54 davor »

Offline gmilcic

• Dijabetički amater
« Odgovori #6 : Ponedjeljak, 19.09.2011 u 17:07:08 »
ha ha ha stroga kontrola mame kada dijete ode sa ekipom,ma ima da mi se javlja nakon svakog mjerenja,bit će jako sretan :bonk:
SUGAR IS GOOD!!

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #7 : Srijeda, 21.09.2011 u 14:12:53 »
ajde kompromis: nek posalje sms  :police:

Offline gmilcic

• Dijabetički amater
« Odgovori #8 : Ponedjeljak, 26.09.2011 u 11:54:21 »
ajde kompromis: nek posalje sms  :police:
ha ha ha dogovoreno! :angel:
SUGAR IS GOOD!!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #8 : Ponedjeljak, 26.09.2011 u 11:54:21 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.