Autor tema: rođendanska torta  (Posjeta: 598 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline ivan

• Ja znam...
  • Spol: Muški
rođendanska torta
« : Utorak, 16.08.2011 u 09:20:48 »
Pozdrav.

kroz par dana ću navršiti 2 godine i pripremam veliku feštu.
Jedino me muči rođendanska torta. Kako to izvesti? Nije da sam baš neki ljubitelj kolača i slatkog, al jedva čekam da pušem sviječice i da na slici ja budem na sredini ispred torte, moje torte.Ima li netko iskustva s time, neki recept ili se možda može negdje nabaviti torta za dijabetičare?Ili neka druga ideja? Kako ste to vi rješavali?

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Odg: rođendanska torta
« Odgovori #1 : Srijeda, 17.08.2011 u 08:30:36 »
Ja sam davno dosao do zakljucka da ukoliko se radi manje slatka normalna torte, i ako se uzme jedan komad, puno je lakse napraviti, a i nece jedna kriska torte napraviti tko zna sto.
Eto npr moja zena je jucer napravila tortu od, kupovnih oblatna, narezala breskve iz konzerve (light) stavila kalup za pravu tortu oko toga, te ulila puding od vanilije (napravljen fruktozom) preko toga. Kada se je ohladilo dodas slag i eto ti torte...
Meni bilo njami, a nadam se da ce i vama koji probate!

Sretan rockas... :)
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Olei

• Diabetes junior
« Odgovori #2 : Srijeda, 17.08.2011 u 13:33:20 »
Imam negdje recept os schwarcwald i sacher torte bez secera sa tocnim mjerama koliko ima 1 kriska kalorija, uh, bjelancevina i masti i moram priznati da meni nije nikad dizala secer. Meni je mama znala radit kreme za tortu na foru da napravi slag, stavi kremfix i u to ulije light vocni jogurt i bude jako fino, na vrh se moze naribat dijetna cokolada ili ona sa 70% kakaa, sa vocem gore napraviti neku dekoraciju... Biskvit se moze napraviti i od cistih bjelanjaka (istuku se bjelanjci, meze se stavit i malo oraha i fruktoza i onda se to lagano susi u pecnici na 180 C) dovoljno je 2 kore napravit, mislim da bi od 3-4 bjelanjka bilo dosta za okruglu tortu. Samo se mora stavit na papir za pecenje i lagano s njom radit da ne popuca. U biti je to onda vrlo lagana torta i sa gotovo 0 uh. Nadam se da cete uspijet nesto iskombinirati. Sretan rođendan! :W

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Srijeda, 17.08.2011 u 13:33:20 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.