Autor tema: Promjene raspoloženja?  (Posjeta: 621 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline daisy2

• Diabetes junior
Promjene raspoloženja?
« : Nedjelja, 24.07.2011 u 18:39:30 »
Da li vaša djeca dijabetičari imaju nagle promjene raspoloženja?
Moj sin ima dvije godine, nedavno otkriven dijabetes koji je u početku oscilirao od 2 do 32,
tek se u posljednjih mjesec dana doveo pod kontrolu. Međutim, on je dosta nervozan, zaplače za svaku sitnicu, tuče vršnjake, ponekad i odrasle, gdje postaviti granicu razmaženost ili dijabetes?

Offline ivan

• Ja znam...
  • Spol: Muški
Odg: Promjene raspoloženja?
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 01.08.2011 u 10:13:05 »
Pozdrav,
Dijabetes imam 18 mjeseci, a za par dana ću navršiti 2 godine. Za sada roditelji nisu primjetili neke bitnije razlike u ponašanju u odnosu na seku kad je bila mojih godina (starija je od mene 2 godine).
Osim kad sam u hipo onda sam "nervozan" i razdražljiv, a u hiperu umoran.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #2 : Četvrtak, 04.08.2011 u 11:44:22 »
Osim kad sam u hipo onda sam "nervozan" i razdražljiv, a u hiperu umoran.

Ovo i ja potpisujem ("mlad" sam 37 godina, od toga 7 godina staza).

Sto se tice granica, ja bih se ponasao isto kao da nema dijabetes. Moramo se nauciti kontrolirati i kad nam je secer nisko. Nekad bih mogao ubiti da dodjem do frizidera, ali ne mislim da bi mi hipo trebala biti olaksavajuca okolnost.

Da ne bude nesporazuma, ne zagovaram nikakve radikalne odgojne metode. Samo mislim da bi granica prihvatljivog / neprihvatljivog ponasanja za dijabeticare trebala biti ista kao i za sve druge.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Četvrtak, 04.08.2011 u 11:44:22 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.