Autor tema: Pomoć oko odabira mjesta na tijelu za davanje inzulina  (Posjeta: 625 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline wili

• Diabetes junior
  • Spol: Muški
Pomoć oko odabira mjesta na tijelu za davanje inzulina
« : Subota, 25.06.2011 u 08:21:02 »
Pošto sam novi na inzulinu dosd sam koristio tablete,molio bi da mi ako znate preporučite knjigu ili neku literaturu po kojoj bi znao točno mijesto gdije i koliko u širini i dužini se mogu bosti jer ja kako god izaberem mijesto to su bolovi  ili  tamne fleke poslije toga. hvala unaprijed.
« Zadnja izmjena: Subota, 25.06.2011 u 10:10:37 cathy »

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: Pomoć oko odabira mjesta na tijelu za davanje inzulina
« Odgovori #1 : Subota, 25.06.2011 u 10:09:47 »
Bok wili,

Pisali smo o tome na ovoj tu temi: http://diabetes.hr/Forum/index.php/topic,829.0.html

Nisam zasad htjela spajati tvoje pitanje na tu temu, da ne kompliciram i da ti je lakše pronaći

Ima i link na shemu gdje je nacrtano gdje se sve može davati:
Mjesta pogodna za davanje inzulina

Ja dajem u bedra, najviše sa strane, zatim u nadlaktice, trbuh ali dovoljno daleko od pupka. Malo se pozabavi tehnikom, moguće je da je u tome problem. A i premršavost može raditi probleme.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: Pomoć oko odabira mjesta na tijelu za davanje inzulina
« Odgovori #1 : Subota, 25.06.2011 u 10:09:47 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.