Autor tema: pms i visooooooki guk  (Posjeta: 648 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Olei

• Diabetes junior
pms i visooooooki guk
« : Četvrtak, 23.06.2011 u 17:12:18 »
Drage moje

volila bi podijeliti iskustvo s vama i vidjeti nalazi li se koja u istoj situaciji kao i ja. Čim počne pms moji šećeri lete u nebo i to preko 20, a da bi ih skinula treba mi do 10 jedinica novorapida da ih skinem u normalu. Inace koristim 6-8 jedinica, a onda mi je potrebno puno vise, e onda kad dobim mengu, e onda oni padnu toliko da mi treba 3-4 jedinice. To me toliko fizički ubije da nisam sposobna normalno funkcionirati. Hormonalne tablete.... bas mi se i ne trose....Imate pametan savijet?

Hvala, hvala  :W

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
Odg: pms i visooooooki guk
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 27.06.2011 u 13:44:49 »
Ni ja nisam pristalica hormonske terapije (osim kad je nužna).  Ali, ne vidim niti razloga da piješ hormonalne tablete što se dijabetesa tiče, drugo je ako ti pms općenito umanjuje kvalitetu življenja. Ukoliko su ti ciklusi uredni, već približno znaš kad ti počinje pms i možeš, suklano tome, reagirati na vrijeme i početi si davati više inzulina (što i činiš). Nije bitno koliko ti više inzulina treba, bitno je da si pokriješ potrebe za njim. Mislim da bi bilo dobro da razgovaraš i s dijabetologom da li bi išta značilo povećanje dugodjelujućeg inzulina u tom periodu, iako mislim da si sigurnija s dodavanjem NR-a, jer djeluje 2-3 sata i tako imaš manje problema s eventualnim hipoglikemijama kad pms prođe.

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #2 : Utorak, 28.06.2011 u 10:31:47 »
Vidim da su curke već raspravljale na tu temu pa evo ako ti je slučajno promaklo: http://diabetes.hr/Forum/index.php/topic,140.0.html   :bye:

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #3 : Utorak, 28.06.2011 u 12:02:07 »
Olei, veliki su ti skokovi. Meni pms utječe na regulaciju, ali ne tako drastično.

Možda stvarno da razgovaraš s dijabetologom o tome da počneš koristiti hormonsku kontracepciju (krenula sam od pretpostavke da trenutno ne planiraš trudnoću, oprosti ako sam u krivu)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #3 : Utorak, 28.06.2011 u 12:02:07 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.