Autor tema: Jarun 2011  (Posjeta: 3807 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline krcko

• Administrator
Odg: Jarun 2011
« Odgovori #30 : Nedjelja, 29.05.2011 u 22:42:58 »
Komadi su naprosto trcali uokolo :cerek: Fotke vidis i bez registracije na FB, klikni na link od cathy i onda lijevo na 'Photos'.

Atmosfera na utrci je bila fenomenalna - pohvale organizatorima! Bilo je dosta djece i mladih na utrci, steta sto su svi u istoj kategoriji. Ako itko od organizatora ovo cita: predlazem da se za juniore napravi vise kategorija (dedeki imaju posebnu kategoriju svakih 5 godina).

Sljedece godine mozemo se naci malo ranije i organizirati internu ligu AK 'Secerko'. Propustio sam upoznati gospodina i gospodju svebor :'( Zato sam upoznao mr. Ironmana 8)

After hour party je 11.6. u 11 sati na istom mjestu... ne zaboravite se registrirati.

PS. Bio sam malo bolji nego lani... 3.9 mmol/l nakon utrke ;D Cak su mi i HbA1c izmjerili na mini-aparaticu.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
« Odgovori #31 : Nedjelja, 29.05.2011 u 23:08:33 »
Dat ću ti ja komade!  :azdaja:

E, a koliki ti je guk bio prije tračanja? Za koliko vremena taj mali aparatić izmjeri HbA1c?

Offline svebor

• Ja znam...
  • Spol: Muški
« Odgovori #32 : Ponedjeljak, 30.05.2011 u 05:58:49 »
Dat ću ti ja komade!  :azdaja:

E, a koliki ti je guk bio prije tračanja? Za koliko vremena taj mali aparatić izmjeri HbA1c?

Aparatić izmjeri HbA1c za 5 minuta. Meni je bio 6.0%.
Pogoršao sam se u odnosu na zadnje mjerenje (5,9).
No možda je taj aparatić malo manje precizan od mjerenja u VV.

Offline svebor

• Ja znam...
« Odgovori #33 : Ponedjeljak, 30.05.2011 u 07:51:31 »
Sljedece godine mozemo se naci malo ranije i organizirati internu ligu AK 'Secerko'. Propustio sam upoznati gospodina i gospodju svebor :'( Zato sam upoznao mr. Ironmana 8)

:-) da, i ja sam se nadao vidjeti barem jedno poznato lice. ali osim crvenokose sestre iz VV (ne znam joj ime), koja je bila na mjerenju A1c nisam vidio nikog poznatog. Mislio sam da ce barem netko iz moje grupe 317 (broj grupe iz dnevne bolnice) biti tamo, ali svi su se izgleda preplašili kiše.

Gledao sam okolo face, u nadi da će nekome na čelu pisati diabetes.hr/forum, ali nije :-) 

Utrka je bila ok, ali po mom ukusu previše atletičara i premalo rekreativaca. Gledajući rezultate ispada da je oko 60% sudionika bilo iz nekog atletskog kluba. Što se samog trčanja tiće dobro dođu ti atletičari. Ja sam se priljepio uz rame jednom tipu koji je po mojoj procjeni bio barem 30 godina stariji, i lijepo je držao tempo. (kasnije sam u rezultatima vidio da je 32 godine stariji :-).
No ako je svrha ove akcije "natjerati" ljude da se aktivnije uključe u neke oblike sporta i rekreacije, onda bi trebalo privući više građana, jer atletičari su već poprilično aktivni.

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #34 : Ponedjeljak, 30.05.2011 u 09:51:48 »
Aparatić izmjeri HbA1c za 5 minuta. Meni je bio 6.0%.
Pogoršao sam se u odnosu na zadnje mjerenje (5,9).
No možda je taj aparatić malo manje precizan od mjerenja u VV.

Fora, zgodno bi ga bilo imati. :'( Vjerujem da je manje precizan, ali HbA1c ti je jako dobar, pogotovo za novopečenog dijabetičara.

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #35 : Ponedjeljak, 30.05.2011 u 09:53:37 »
Gledao sam okolo face, u nadi da će nekome na čelu pisati diabetes.hr/forum, ali nije :-) 

Što se samog trčanja tiće dobro dođu ti atletičari. Ja sam se priljepio uz rame jednom tipu koji je po mojoj procjeni bio barem 30 godina stariji, i lijepo je držao tempo. (kasnije sam u rezultatima vidio da je 32 godine stariji :-).
;D

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #36 : Ponedjeljak, 30.05.2011 u 11:36:34 »

OK, sljedece godine trcimo s bannerom na celu :)

Meni se bas svidja trcanje s atleticarima. Ja sam slijedio dva mala decka koji su imali super tempo (i jednog velikog vojnika koji je ubrzo otpao). Zao mi je sto ne motiviraju juniore s nagradama u kategorijama. Lako za nas rekreativce, mi trcimo iz gusta.

@Eva: prije trcanja nisam mjerio GUK, al vjerojatno sam bio visoko. Za rucak sam smanjio inzulin racunajuci na trcanje. Onda sam oko 15h izmjerio 10-tku pa sam si ipak nadostuklao NR-a. Neposredno prije pojeo sam jednu od onih "energetskih plocica" da ne padnem u afan.
« Zadnja izmjena: Ponedjeljak, 30.05.2011 u 11:47:23 krcko »

Online cathy

• Global Moderator
« Odgovori #37 : Ponedjeljak, 30.05.2011 u 18:39:27 »
Usput, moramo pohvaliti i supruge naših forumaša-trkača krcka i svebora; i one su trčale i postigle dobre rezultate u svojoj konkurenciji. Čestitke!

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #38 : Ponedjeljak, 30.05.2011 u 18:48:59 »
Evo i clanka. Da mi je netko pred koju godinu rekao kako cu 'izaci' u Sprortskim novostima ne bi mu vjerovao :rofl:

Offline Tony

• Administrator
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #39 : Utorak, 31.05.2011 u 14:46:15 »
Ja se pridruzujem cestitkama svim sudionicima!
Bilo je lijepo, sve smo vas vidjeli i bodrili...

Prijedlog za bannere za slijedecu godinu cu uzeti u razmatranje...
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Vedran

• Ja znam...
« Odgovori #40 : Utorak, 31.05.2011 u 21:58:34 »

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #40 : Utorak, 31.05.2011 u 21:58:34 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.