Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.
Ja bi samo rekla da ženina pospanost i povećan umor može imati veze sa samom trudnoćom, tako da i to treba uzeti u obzir. Pogotovo u prvim mjesecima.
Sat i pol nakon dvije male krafnice natašte glukoza joj je bila 10. Iduće jutro natašte 5.7 - normalno?
Pitam se prije svega je li takav skok do 10 normalan? Kaže se da dva sata nakon jela bude najveća vrijednost šećera, ali što to točno znači, da li definitivno ide preko 6? Pitam jer eto i ja sam se piknuo da provjerim, meni je šećer bio 4 - dal' je to OK ili ispada da ja imam suprotan problem jer je trebao biti veći? Lupetam, ne znam, pitam...
Inače pitali smo dijabetologa koje vrste sladila dijabetičar smije koristiti? Kaže nijedno - ni glukozu, fruktozu, galaktozu i ostale oze, ni eko šećer, prirodni šećer, itd. Malo sam začuđen jer se neki prehrambeni proizvodi prodaju kao "sugar free" jer imaju prirodni ili voćni šećer. Je li to za dijabetičare ili nije?!?Prema dijabetologu ispada da dijabetičar zaboravi forever bilo kakvu šećernu zamjenu. Jel' pretjeruje ili to stvarno tako vrijedi?
Hvala vam svima na iscrpnim, jasnim, konkretnim odgovorima - svaka čast
Merkur suradjuje uz Vuk Vrhovac i tamo mozemo doci po osobnoj preporuci.