Anketa

Gdje vam je najbolje davati inzulin?

U ruku
9 (36%)
U trbuh
9 (36%)
U nogu
4 (16%)
U stražnjicu
3 (12%)

Ukupno glasova: 25

Glasanje završeno: Nedjelja, 10.04.2005 u 23:01:42

Autor tema: Mjesta davanja inzulina  (Posjeta: 6027 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Mjesta davanja inzulina
« Odgovori #15 : Srijeda, 18.01.2006 u 13:40:45 »
Citat: "Grgica"
Vjerojatno nisu razlozi koje Davor navodi, jer sam ponovila istu dozu ali u trbuh i šećer je počeo padati. Svejedno hvala, Davore.
Isto tako ne primječujem da je tkivo zadebljano. Ranijih godina sam najčešće koristila bedro, ali zadnjih par rjeđe, najčešće u trbuh.
Ima li tko kakav dobar savjet što činiti kad se pojave zadebljanja ili otekline, osim mijenjanja mjesta. Kad si daješ 5x dnevno, brzo dođeš na isto mjesto. Ja sam dijabetičar već 23 godine, ali sam se nažalost, tek posljednjih par godina nakon boravka u dnevnoj bolnici počela ozbiljnije truditi. Pozdrav svima.

Vidim ja da ti to postavljaš malo teška pitanja  :oops:
Poslao sam tvoj upit na 2-3 mjesta, pa ćemo vidjeti što će odgovoriti..
Oni savjeti vezani za tople obloge su malo outdated, valjda imaju nešto novije...

Offline Grgica

• Diabetički wannabe
Mjesta davanja inzulina
« Odgovori #16 : Srijeda, 18.01.2006 u 14:01:37 »
Ej Davore, nije bi bila namjera postavljati teška pitanja. Hvala Bogu za sve vas koji puno znate, pa možete pomoći i sebi i drugima. :smt038

Offline Neprispodobiva

• Ja znam...
Odg: Mjesta davanja inzulina
« Odgovori #17 : Subota, 20.11.2010 u 03:00:00 »
kako si uspijete dati u ruku? (kad, osim ako smo houdiniji, ne možemo jednom rukom primiti komad kože/mesa i stisnuti ga a drugom bosti)

meni je netko rekao da su bedra bolja za spori inzulin, trbuh za brze (jer se brže resorbira), a ruke nisu baš preporučljive  ???

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #18 : Nedjelja, 21.11.2010 u 21:02:42 »
Nekad si dam spori u ruku - lijevom u desnu ili obrnuto, bez stipkanja. Ima jedan fluffy dio koze blizu pazuha kojeg mozes sprasiti pod kutem bez da ode u misic (a i to nije neka katastrofa).

Stovise, pred ogledalom mozes ubost samog sebe u guzicu, samo se prethodno razgibaj. Jednom me ujutro uklijestilo u ledjima dok sam izvodio tu akrobaciju
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Neprispodobiva

• Ja znam...
« Odgovori #19 : Nedjelja, 21.11.2010 u 22:07:29 »
Nekad si dam spori u ruku - lijevom u desnu ili obrnuto, bez stipkanja. Ima jedan fluffy dio koze blizu pazuha kojeg mozes sprasiti pod kutem bez da ode u misic (a i to nije neka katastrofa).

Stovise, pred ogledalom mozes ubost samog sebe u guzicu, samo se prethodno razgibaj. Jednom me ujutro uklijestilo u ledjima dok sam izvodio tu akrobaciju

:laugh:

kroz noge ili poluokrenut?

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #20 : Ponedjeljak, 22.11.2010 u 11:13:26 »
Poluokrenut, ipak nisam od gume  :laugh:

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #21 : Ponedjeljak, 22.11.2010 u 11:30:26 »
E, a gdje tocno u guzu si davao?

Ja isto dajem tamo negdje, ali ne treba bi ogledalo, niti me ikada uklijestilo. Pa se pitam u cemu je onda stvar... ;D

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #22 : Ponedjeljak, 22.11.2010 u 19:30:37 »
Negdje oko 45 stupnjeva geografske sirine i 60 stupnjeva duzine na lijevoj polutci. Sad ti pogodi gdje je Greenwich  :mig:

Valjda je stvar u tome sto opsesivno-kompulzivno moram gledat dok ubadam iglu. Da ne pogodim madez ili jos gore ;D

Online cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #23 : Ponedjeljak, 22.11.2010 u 20:00:51 »
Ja mislim da bi bilo najbolje da ti to nama nacrtaš. Ili, još bolje, daj fotku.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #23 : Ponedjeljak, 22.11.2010 u 20:00:51 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.