Autor tema: C-peptid  (Posjeta: 1503 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
C-peptid
« : Utorak, 05.04.2011 u 18:52:39 »
Našla sam stare nalaze u kojima mi je razina c-peptida bila veća nego sada (nije to neka zavidna razina, ali nije 0).

Zanima me da li ta razina nepovratno pada ili je moguće da se i oporavi (koliko-toliko).  ???

Jasno mi je da može stagnirati godinama (i sama sam primjer).  :ne zna:

Offline krcko

• Administrator
Odg: C-peptid
« Odgovori #1 : Utorak, 05.04.2011 u 21:34:59 »
Ne znam odgovor na pitanje. Uzmi u obzir da razina C-peptida prilicno šiba gore-dolje u ovisnosti o aktivnosti gusterace, tj. o tome kad si zadnji puta jela. Nesto manje od razine inzulina (zato se i mjeri), ali ipak je bitno je li krv vadjena nataste ili PP. Tesko je iz malog broja mjerenja donositi zakljucke o trendu kretanja C-peptida.

Meni se odokativno cini da mi je ovo proljece razbudilo gusteracu. Vec nekoliko dana mjerim niske secere, a manje se pikam nego inace.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #2 : Utorak, 05.04.2011 u 21:49:07 »
Eto, Krcko, pa ti reci da nam štitnjače nisu slične!!!

Upravo sam zato i postavila ovo pitanje, ionako male doze inzulina sam smanjila na minimum, a neki dan sam nakon duge šetnje po Maksimiru preskočila NR.

Namjeravam opet provjeriti razinu c-peptida u 5. mj. pa ću uporediti nalaze (uvijek krv vadim natašte), možda izvučem neki zaključak.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #3 : Srijeda, 06.04.2011 u 08:35:03 »
A kajaznam. Prilicno sam siguran da mi STITNJACA ne luci nimalo inzulina :rofl:

Offline slatki 9

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #4 : Četvrtak, 07.04.2011 u 21:36:52 »
i ja se pridružujem  ???
zadnja dva tri dana se borim s niskim šećerima
da nije od radijacije  :rofl:

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #5 : Četvrtak, 07.04.2011 u 21:41:49 »
da nije od radijacije  :rofl:

I meni palo na pamet! ;D

Možda Krckova štitnjača ipak počne lučiti inzulin! :lol:

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #6 : Četvrtak, 07.04.2011 u 22:08:18 »
Teorija: u proljece se budimo iz zimskog sna. Podivljaju nam neki drugi hormoni koji modificiraju djelovanje inzulina tak da bude efikasniji :mad_scientist:

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #6 : Četvrtak, 07.04.2011 u 22:08:18 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.