Autor tema: Veganski kolač  (Posjeta: 3056 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Olei

• Diabetes junior
Odg: Veganski kolač
« Odgovori #15 : Ponedjeljak, 04.04.2011 u 17:23:42 »
evo sad kad sam pročitala sve vaše postove i ostala sam jako začuđena kad sam vidjela što ste napisali jer ja imam totalno neku desetu situaciju. Meni slatki kolači najbolje pašu za noćni obrok, 2 max jer sam onda primjetila da mi nema skokova, ali isto tako ako ga pojedem npr preko dana najveći peak mi ima pazite sad 6-9 sati :o. ovo nisam nigdje vidjela ali kod mene tako to funkcionira. ako i pojedem kolač iza ručka inzulin koji dajem za taj kolač dajem iza večere. Objasnila sam si to tako jer u kolačima ima i masnoća, a one usporavaju razgradnju pa eto to mi je logični zaključak. Jel ima još netko s ovakvim iskustvom i kako vi to objašnjavate?

Offline Eva

• Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #16 : Ponedjeljak, 04.04.2011 u 19:15:36 »
Mislim da ti pouzdan odgovor na tvoje pitanje može dati samo stručnjak. Meni kao laiku to zaista zvuči čudno, ali već smo se svi mnogo puta složili da je svaki organizam individualan. Ono što meni prvo pada na pamet je da imaš jaaako spor metabolizam. Ali, ono što meni pada na pamet ne mora biti i točno. Uglavnom, zanimljivo. :ne zna:

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #16 : Ponedjeljak, 04.04.2011 u 19:15:36 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.