Autor tema: Život s dijabetesom 79 godina.  (Posjeta: 983 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline svebor

• Ja znam...
  • Spol: Muški
Život s dijabetesom 79 godina.
« : Četvrtak, 10.03.2011 u 20:07:53 »
Dobio sam ovo u jednom od newslettera koje dobivam, pa da podijelim:

http://www.diabeteshealth.com/read/2011/03/10/7080/living-with-type-1-diabetes-since-1931/

S obzirom na to koliko dugo živi s dijabetesom, i kakve je sve inzuline kroz sve to vrijeme koristio, mislim da su komplikacije
koje je imao stvarno minimalne. 

Zanimljivo je pročitati zadnji paragraf, savjete koje daje.
Dobro, osim dijela gdje kaže da inače ne jede slatko :-)
Mislim, kakav je to dijabetičar koji ne jede slatko...

ana12345

• Gost
Odg: Život s dijabetesom 79 godina.
« Odgovori #1 : Petak, 11.03.2011 u 10:19:39 »
pa sad, dal bi rekla kako amputacija obje noge je minimalna komplikacija..ne znam bas:-)
ali, istina je da s obzirom na 70god koliko je tada imao dijabetes plus sto je mozda jos bitnije-u njegovo vrijeme nije bilo tehnologije koja je danas dostupna, kad se to sve zbroji-komplikacije mozda onda jesu minimalne.
ima sigurno i losijih prica, onih koji se nisu pazili i vodili racuna o sebi.
nije dijabetes nimalo bezazlen, ali ako vodimo racuna o sebi, neke vece komplikacije ne bi ni trebali imati.
ako mi je secer u krvi vise manje u normali, onda  kao da sam i zdrav covjek.
sad, cijeli zivot drzati svoj secer uravnotezen je jedan dobar zadatak, koji nije bas uvijek tako lak.
ja se nekako jos uvijek nadam da cu dozivjeti pronalazenje lijeka i mogucnost dobrog saniranja nekih komplikacija..
naravno, vodim racuna o sebi za svaki slucaj da to ne docekam:-)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: Život s dijabetesom 79 godina.
« Odgovori #1 : Petak, 11.03.2011 u 10:19:39 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.