Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
Inače donekle je logično osječati se malo umornije zbog dijabetesa, zbog smanjenog unosa ugljikohidrata.
Citat: svebor - Četvrtak, 24.02.2011 u 13:14:48Inače donekle je logično osječati se malo umornije zbog dijabetesa, zbog smanjenog unosa ugljikohidrata. Standardna preporuka za prehranu kod dijabetesa ne podrazumijeva smanjen unos ugljikohidrata. Druga stvar je kako ljudi hendlaju svoje stanje u praksi.
Muči li vas umor?
Pa sad, zapetljasmo se.Ti jesi ili nisi smanjio ukupnu dnevnu količinu UH u prehrani?Prvo kažeš da nisi ("u svoja tri obroka"), a onda da si izbacio međuobroke koji su bili prepuni UH.
Ako je ovo drugo točno, to znači da si smanjio u odnosu na prehranu u vrijeme kada nisi imao dijabetes. Pitanje je jesi li tada jeo previše UH (u odnosu na ono što bi bilo optimalno za tvoju dob, razinu tjelesne aktivnosti i masu), ili ih sad jedeš premalo?
Ako je ovo prvo točno, onda ovo smanjenje o kojem govoriš ne bi smjelo rezultirati umorom.Ako je točno ovo drugo, onda možda može utjecati (nisam uvjerena, ali ljudi koji pređu na low carb u prvo vrijeme se žale na malaksalost). Moja je pretpostavka da većina novooboljelih slijedi upute liječnika o prehrani u dijabetesu. To znači da, teoretski, uzimaju količinu UH koja je dovoljna da se izbjegne eventualni umor radi smanjenja količine UH. Oni koji se odlučuju na low carb pristup, obično to čine tek nakon nekog vremena. (ann je nedavno dijagnosticirana, ako me sjećanje ne vara.)
zapamtila sam taj osjećaj kao kad ti je željezo nisko...