Autor tema: Pitanje o trakicama za mijerenje razina šećera  (Posjeta: 1468 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline wili

• Diabetes junior
  • Spol: Muški
Pitanje o trakicama za mijerenje razina šećera
« : Utorak, 15.02.2011 u 06:35:00 »
Molio bi da mi netko ako zna odgovori:imam dijabetes tip 2 i na tabletama sam,do danas sam od HZZO-a dobivao 900 trakica godišnje da bi me14/02/2011 doktorica obavijestila kako nemam više pravo na trakica i lancete jer samo tko je na inzulinu ostvaruje to pravo pa molim dali je to točno unaprijed se zahvaljujem. :o

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: Pitanje o trakicama za mijerenje razina šećera
« Odgovori #1 : Utorak, 15.02.2011 u 10:17:32 »
Bok wili,

Koliko znam, prema vazecem Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na ortopedska i druga pomagala (NN, 17/09, clan 62) odnosno prema Popisu pomagala, osobe oboljele od secerne bolesti koje se lijece tabletama, dakle ne inzulinom, nemaju pravo na test-trake za mjerenje glukoze aparaticem.

Ovdje je popis:
http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/06_21_ortopedska_i_druga_pomagala.pdf

Pod rednim brojem 473 navedene su test trake za kontrolu koncentracije glukoze u krvi, vise puta dnevno okularno ocitanje (sifra je EPSE23D), te pise da dijabeticari na tabletama ili na jednoj dozi inzulina dnevno imaju pravo na 750 komada godisnje, za sto je HZZO spreman platiti oko 2200 kn. Potrebno je odobrenje lijecnickog povjerenstva, koje se dobije uz predocenje dnevnika samokontrole.

Ako mozes dobiti doznaku za ove trake, mozda ih mozes zamijeniti za trakice za aparatic - 2200 kn je cijena za 500 komada traka za aparat.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: Pitanje o trakicama za mijerenje razina šećera
« Odgovori #1 : Utorak, 15.02.2011 u 10:17:32 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.