Autor tema: Aparatic contour usb  (Posjeta: 4613 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline tanjap

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Aparatic contour usb
« : Utorak, 08.02.2011 u 20:07:49 »
U novom broju casopisa "Diabetes" vidjela sam reklamu, zanimalo me moze li se koji stari zamjeniti za njega, zvali smo i rekli su da jedino moze ici bez zamjene. E, sad, ne znaju ide li preko HZZO-a na doznaku....Zna li mozda od vas netko?

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Odg: Aparatic contour usb
« Odgovori #1 : Utorak, 08.02.2011 u 21:16:57 »
Pa nazovi Medilab i pitaj...
Ima ih nekoliko u drustvu i bas su cool.
Ja ga nemam... :(
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Maja

• Ja znam...
« Odgovori #2 : Srijeda, 09.02.2011 u 10:23:10 »
Kad su me zvali na prezentaciju istog pisalo je da ne može na doznaku, samo kupnja.
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Offline fink_notle

• Diabetes junior
« Odgovori #3 : Petak, 11.02.2011 u 21:02:20 »
Meni su telefonom rekli da može preko doznaka direktno kod njih.

Offline Maja

• Ja znam...
« Odgovori #4 : Četvrtak, 24.02.2011 u 16:45:47 »
Kakva su iskustva sa aparatićem? Danas sam ga podigla ali čekam da potrošim trakice na Medisensu pa da krenem s njim.

Offline fink_notle

• Diabetes junior
« Odgovori #5 : Subota, 26.02.2011 u 23:04:20 »
Znači može preko dobavljača ili?

Offline Maja

• Ja znam...
« Odgovori #6 : Nedjelja, 27.02.2011 u 07:40:26 »
Može, s doznakom direktno kod njih.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #7 : Srijeda, 06.04.2011 u 15:43:00 »
Ja sam ga danas podignuo u MediLabu u Hondlovoj. Imao sam doznaku i nisam morao nista platiti. Ponudili su mi dvije opcije: Contour USB s 50 traka i lancetama, ili Contour USB i uz njega jos jedan "obicni" Contour, ali bez traka. Naravno uzeo sam trake jer stari vec imam. Ako vas ne smeta davanje osobnih podataka, mozete se odmah registrirati pa na poklon dobijete USB adapter za uticnicu. Uzeo sam i to, osim za punjenje aparata posluzit ce za druge USB uredjaje.

Dizaj je najveci iskorak ovog aparatica. Izgleda sexy-cool, ima lijepi ekran u boji, osvjetljenje utora za trake, spaja se na racunalo kao USB stick i ne treba baterije (puni se preko USB-a). U paketu se dobije lancetar i produzna USB zica. Sa softverom i mjerenjem u praksi nemam jos iskustva, napisat cu review nakon par tjedana koristenja. Na prvu loptu nedostaci su gigantska kutija za trake (ista kao za stari Contour, ali kraj ovog aparata djeluje kao šaka u oko) i nedostatak funkcija koje imam na OneTouch Ultra Smartu. Koliko vidim zaboravili su i mp3 player :angel:
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline ivan

• Ja znam...
  • Spol: Muški
« Odgovori #8 : Petak, 08.04.2011 u 14:10:29 »
Meni ga starci kupili u Medilabu pred mjesec i pol i aparatić je u usporedbi sa starim Conturom puno ljepši, ima osim srednje vrijednosti izmjerenog šećera i prikaz broja mjerenja, može se zadati ciljana vrijednost (npr. od 4,5 do 9) pa vam lijepo izbaci koliko puta ste bili previskoi, preniski ili u ciljanoj vrijednosti. Imate podsjetnik kada mjeriti(još ga nisam koristio pa nemogu reći kako radi), ima hrvatski meni i osvjetljenje na utoru za trakice, ali ne koristi baš puno, pošto noću svejedno moraš upaliti svjetlo da vidiš kapljicu krvi na prstu. Ja mjerim cca 8-ak puta dnevno i dosad sam ga osim prvog punjenja punio samo još jednom, a imam na njemu oko 350 mjerenja, a najveća mu je prednost softver. mogu ga spojit na W7, 64 bit i sve podatke s njega spremiti u obliku PDF-a. lijepo su grafički prikazani rezultati.
Jedino kaj mi fali je ljepša torbica, za stari Contur su imali "žabicu", a za USB nema ništa osim standardne.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #9 : Petak, 08.04.2011 u 16:29:11 »
Sinoc sam eksperimentirao u mraku i sve sam obavio samo s osvjetljenjem utora za traku. Kutija s trakama je tako glomazna da se lako napipa i otvori u mraku. Sa svjetlom iz aparatica uspio sam izvaditi traku, ustekati je, ubosti se, istisnuti kapljicu i izmjeriti.

Nakon toga sam se toliko razbudio da sam upalio svjetlo i citao iducih sat vremena ;D

Offline insekt9

• Ja znam...
« Odgovori #10 : Petak, 08.04.2011 u 21:16:11 »
Dobio sam ga nedavno. Također u MediLab-u podignut.
Do sad sam ga samo jednom testirao, čisto iz radoznalosti. Još uvijek koristim Xceed jer za njega imam još trakica. Krajem mjeseca idem po nove trakice pa prelazim na njega. Nije mi se svidio etui, prevelik je. Isto kao i kutija za trakice. Mada su nove trakice  iz Bayer-a najavljene, možda tu bude poboljšanja u design-u pakiranja.
Njegov software jos nisam testirao a vidim da funkcionira sa OS-ovima Win XP SP3, Vista i win7, te sa Mac OS-om. Ako sam dobro vidio, nema podršku za Linux.
Kad se prebacim na njega, napišem malo bolju recenziju.
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Berac

• Gost
« Odgovori #11 : Nedjelja, 10.04.2011 u 09:17:35 »
jel zna itko može li se zamjenit stari contour za novi usb?

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #12 : Nedjelja, 10.04.2011 u 10:56:35 »
Znaju oni (klikni na 'Kontakti'). Doznaku za aparatic mozes dobiti od svojeg doktora opce prakse svakih 5 godina.
« Zadnja izmjena: Nedjelja, 10.04.2011 u 10:58:35 krcko »

Berac

• Gost
« Odgovori #13 : Nedjelja, 10.04.2011 u 13:45:25 »
ok, hvala na odgovoru. :) mislio sam da ću za doznaku morat čekat sljedeći posjet vinogradskoj.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #14 : Nedjelja, 10.04.2011 u 22:13:19 »
Usporedjivao sam rezultate od OneTouch Ultra Smarta i Contour USB aparatica. Contour konzistentno daje za 15-20% vece vrijednosti GUK-a. Sasvim slicno su se ponasali stari OneTouch Ultra i stari Contour (klik). To mi cak i pase jer cu imati malo "strozu" kontrolu.

Nedostatak su mi PDF reporti koje spominje Ivanova mama. Jesu lijepi i pregledni, ali su dosta neprakticni za ubaciti u tablicu u kojoj imam ostale rezultate mjerenja. Nisam skuzio kako exportati mjerenja u tekstualnom ili nekom tablicnom formatu (iz kojeg ga se moze ubaci u Excell i sl. programe). Inace, kad se stick upikne u kompjuter pojave se dvije particije. Na jednoj je oko 1/2 GB slobodnog prostora, a na drugoj je program. Nema nikakvog instaliranja, program je u Javi.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #14 : Nedjelja, 10.04.2011 u 22:13:19 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.