Autor tema: Mjesta davanja inzulina  (Posjeta: 3908 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline krcko

• Administrator
Odg: Mjesta davanja inzulina
« Odgovori #30 : Srijeda, 09.02.2011 u 22:34:31 »
Hej ana, kaj si davala brzi vrit? Ja si tamo dajem iskljucivo dugodjelujuci, a brzi uvijek pikam u trbuh. Em sto su manje doze, em sto je cak i meni nezgodno skidati gace prije rucka. Pogotovo na poslu.

Btw, mesnati dijelovi ledja uopce nisu lose mjesto za dugodjelujuci. Malo je teze za dohvatiti bez tudje pomoci, doduse...
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

ana12345

• Gost
« Odgovori #31 : Srijeda, 09.02.2011 u 23:10:02 »
odlicna stranica, cathy.
nije mi palo na pamet kako postoji citava znanost i kad u koje doba dana treba gdje zabosti:-)
da, krcko.. sve sam pocela pikati vrit.
malo je nezgodno, ali imala sam prilike :-)
no, vidim da treba dobro rotirati te ubode i da nije bas nevazno gdje se ubodemo.

Offline Vedran

• Ja znam...
  • Spol: Muški
« Odgovori #32 : Četvrtak, 10.02.2011 u 00:00:27 »
Na poslu mi je nekak najjednostavnije gađati čvarak, a doma mogu birati iz cjelokupne ponude... pa rotirati ;D

Offline gmilcic

• Dijabetički amater
  • Spol: Ženski
« Odgovori #33 : Utorak, 15.02.2011 u 10:31:00 »
Mi si dajemo i u ruku i u nogu i u trbuh i u guzu :cerek:,i sve je ok,ne smeta mu nigdje(mom sineku),jedino što imamo malo kvrgica na trbuhu.U trbuh i nogicu si daje sam i ne boji se ničega. :D
SUGAR IS GOOD!!

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #34 : Utorak, 15.02.2011 u 10:46:14 »
U trbuh i nogicu si daje sam i ne boji se ničega. :D

Bravo, za jednog devetogodišnjaka stvarno super što je tako samostalan. :)

Offline gabriel

• Diabetički učenik
« Odgovori #35 : Utorak, 15.02.2011 u 18:43:39 »
moj Gabriel se još uvijek boji sam pikat,ali pokušao je par puta u nogu i dobro mu je išlo,ali.....u strahu su veeeelike oči pa ćemo još malo pričekati.Mi dajemo svugdje osim trbuha,jednom probali i nije mu se baš svidilo.A kvrgica ima pa nema pa opet ima.Sad kad smo imali gripu sve je bilo kvrgavo ali polako dolazi u normalu.Pozdrav svim slatkišima!!!!!  :W

ana12345

• Gost
« Odgovori #36 : Utorak, 15.02.2011 u 20:57:10 »
i ja sam se bojala sama ubosti, iako-imala sam dobrih 27god:-)
no, htjela sam reci da ono kaj je meni pomoglo je sestra u bolnici koja je kad sam nakon ne znam koliko pokusaja krenula
i nisam mogla to izvesti do kraja,polako i njezno uzela moju ruku i skupa samnom zabila iglu.
nakon toga sam uspjela iduci put sama to napraviti.
mozda da to pokusate, on drzi pen, a vi drzeci njegovu ruku ju samo vodite.
naravno, ne treba nista siliti, vec ce se on sam ubosti kad bude spreman.
samo eto, jedna ideja.. moje iskustvo i sto je meni pomoglo da se rijesim nekog cudnog straha i odbojnosti da se sama ubodem.

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #37 : Utorak, 15.02.2011 u 21:01:12 »
Ja sam pikala naranču prvo. I tako sto puta. :rofl: (Imala sam 14 godina kad sam dobila dijabetes.)

Čini mi se da je Gabriel tek sedmogodišnjak, pa mislim da ni nema potrebe da se sam pika niti vodi brigu o dijabetesu sve dok sam ne pokaže inicijativu. :)

ana12345

• Gost
« Odgovori #38 : Utorak, 15.02.2011 u 21:08:12 »
ovo s narandjom je odlicno:-))
mada, mogla sam tada teoretski nekog drugog ubost ili da mene netko drugi bode.
ali gledati svoju ruku kako drzi iglu koju treba u sebe zabosti-strasna odbojnost.

da, treba dati vremena. meni s 27god je trebalo, tako da s djecom tek treba polako..

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #39 : Utorak, 15.02.2011 u 21:42:35 »
Ja sam imala 12. god. kad sam dobila DM, na VV su mi dali lutku koju sam pikala, na kraju sam se ufurala da sam medicinska sestra i svoju prvu inzulinsku injekciju dala sam sebi sama! :)
Od kada imam DM, nijednu injekciju (s inzulinom) mi nije dao nitko drugi! Više se bojim da me netko drugi pika, sama sam si najbolji majstor!
Dijete ako nije spremno, ima roditelje koji će voditi brigu o njemu (kao što i vode, pozdrav i podrška svim roditeljima slatkiša - sjetih se kako je mojima bilo :W)!
Malim slatkišima šaljem veeelike  :-*

Offline Tony

• Administrator
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #40 : Utorak, 15.02.2011 u 22:04:30 »
Ja sam imao 7 godina.
Dosli smo na ljetovanje s bandom dijabetickom. Sestra Ana je pitala tko si ne daje sam inzulin. Naravno da nisam nista rekao. Gledao sam frendicu kako si je dala inzulin u ruku, i ponovio...
Dalje je islo bez bada!
Da nije bilo Dusice, valjda se jos dan danas ne bi sam pikao... Btw 30 godina proslo od tada...
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline gmilcic

• Dijabetički amater
« Odgovori #41 : Ponedjeljak, 21.02.2011 u 10:54:35 »
U trbuh i nogicu si daje sam i ne boji se ničega. :D

Bravo, za jednog devetogodišnjaka stvarno super što je tako samostalan. :)

ma hrabar je on!!!! ;D
SUGAR IS GOOD!!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #41 : Ponedjeljak, 21.02.2011 u 10:54:35 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.