Autor tema: Iglice  (Posjeta: 879 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
Iglice
« : Subota, 05.02.2011 u 17:36:56 »
Koju dužinu iglica koristite? Ja sam na onima od 8 mm, dajem si pod kutom od 45. Doma imam paket od 5 mm, ne znam jesu premalene, ima tko iskustva? Čula sam da ih ima i po 6 mm (o njima razmišljam za kasnije). :ne zna:

Offline ann

• Ja znam...
Odg: Iglice
« Odgovori #1 : Subota, 05.02.2011 u 22:41:27 »
meni su od 8 dugačke, dobivala sam od njih često podljeve,pa sam sad na 6 i super su mi.Pikam se pod kutem od 90.Ove od 8 su mi ok za dugodjelujući,tako su mi rekli u dnevnoj. :bye:

Offline matea11RI

• Diabetički wannabe
« Odgovori #2 : Nedjelja, 06.02.2011 u 16:30:49 »
ja sam prije koristila od 5mm i peklo me svaki put kad bi si dala inzulin..sad koristim od 8mm i sve je ok.vise ne pece..to sve ovisi o tjelesnoj masi, masnoci i sl.

Offline Olei

• Diabetes junior
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 07.02.2011 u 16:32:54 »
ja koristim one od 6 mm. jednom su mi u ljekarni dali zabunom 8 i mogu samo reći da je osjećaj bio drugačiji, ali u negativnom smislu. naravno nastavila sam sa 6 od koje se ne odvajam :mig:

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 07.02.2011 u 20:05:38 »
Znači, svi dajete pod pravim kutem? I nema razlike u guk-ovima, tj. inzulin se dobro apsorbira?

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #5 : Utorak, 08.02.2011 u 08:41:42 »
Ja nisam niti pokušavala drugačije jer su me uputili da se daje pod pravim kutem,pa pikam tako  :ne zna:

Offline svebor

• Ja znam...
  • Spol: Muški
« Odgovori #6 : Utorak, 08.02.2011 u 10:05:08 »
Također...
Nego, nije li dužina iglice povezana samo s količinom masnog tkiva kroz koje mora proći?
Dakle puno masnog tkiva=12 mm, manje masnog tkiva=8mm i malo masnog tkiva=6mm?

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #7 : Utorak, 08.02.2011 u 10:24:01 »
Dakle dijabeticari zenu ne pitaju koliko ima kilograma nego koje iglice koristis ?
Ja sam na sesticama. Ahh  ;D

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #8 : Utorak, 08.02.2011 u 10:44:27 »
Ma ja mogu odluciti da budem na cetvorci ( ;D ), ali pravo pitanje je gdje ce mi se to resorbirati. Ako pol iscuri van, to znaci da cu uzimati vece doze, i eto.

inace, ja si Humalog dajem dvanaesticom, nekakvi tradicijski razlozi valjda (price Broja Jedan)

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
« Odgovori #9 : Utorak, 08.02.2011 u 20:37:01 »
Možda mi netko umjesto cvijeća pokloni 6-ice i tako udijeli kompliment (kao, nemam ja špekeca  ::))!
« Zadnja izmjena: Utorak, 08.02.2011 u 20:42:37 Eva »

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #9 : Utorak, 08.02.2011 u 20:37:01 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.