Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.
I u tim slučajevima mi je redovito accu-check davao manje rezultate od optiuma, i to za 1-2 jedinice (kad je optium pokazao 13, accu-chek bi pokazao oko 11,5).
ja sam prije koristila optium xceed, a sad koristim accu check performu. Ovaj sad mi je bolji jer mi je optium pokazivao veće rezultate za 1.6 što su mi rekli na VV u usporedbi sa labaratorijem. Zato sam se i cudila kad mi je na 5.1 doso hipo( 5.1-1.6=3.5) Lancetar je daleko bolji kod performe, potrebna je manja količina krvi i puno je prije upije, a i ima bluetooth pa sve možeš lijepo vidjeti na kompu i razraditi sve u detalje. Jedina mi je tlaka što mi dr piše doznake na 375 trakica, a performa mislim da nema 25 ili ima ali je teže doći do njih pa mi 350 daje za performu a 25 za xceed. Ja sam performu dobila na VV tako da ne znam kako to ide, ali sam savjetovala brata da svoj postojeći promijeni za performu pa jel mi mozete reci kako to ide. Jel se mora samostalno kupit, dal se moze zamijenit pa nadoplatit u ljekarni, preko dijabetičkog društva, kako to ide?
Trenutno koristim aparat Optium xceed za mjerenje šećera u krvi, ali namjeravam preći na Accu-chek performu.Sviđa mi se onaj multiclick za bušenje prstiju, jer ima 6 igala koje onda moram rijeđe mjenjati nego na optiumu. A i koristi dosta manje kapljice krvi za testiranje. No do sada sam Accu-chek koristio za verifikaciju rezultata sa optiuma, u slučajevima kad mi ej GUK bio preko 10. I u tim slučajevima mi je redovito accu-check davao manje rezultate od optiuma, i to za 1-2 jedinice (kad je optium pokazao 13, accu-chek bi pokazao oko 11,5). PA me zanima da li je još netko primjetio takvo ponašanje accu-cheka (performa)? Vi koji imate više dijabetičkih kilometara, koji je vaš omiljeni aparat i kako cijenite accu-chek performu?
Koliko sam vidio u uporabnoj knjizici accu-chek aparata navedeno je da prikazuje 11% manje vrijednosti od stvarne, znaci kod vecih stanja GUK-a imamo i vecu gresku u prikazu.
Iz samih uvjeta definiranih u ISO15*** standardnu jasno je da aparati i ne moraju biti jako precizni:"Ninety-five percent (95%) of the individual glucose results shall fall within ±15 mg/dL of the results of the manufacturer’s measurement procedure at glucose concentrations of <75 mg/dL and within ± 20% at glucose concentrations ≥75 mg/dL."
Anyway, sljedeća 3 mjeseca sam na Accu-chek performi, a poslije ću vidjeti. Nakon onog krvničkog lancetara kod Xceeda, mislim da se njemu neću vraćati.
Hvala ti za ovu informaciju. Dakle, ako je šećer jednak ili viši od 4.2, odstupanja su i po 20%.