Autor tema: Kada dajete NovoRapid?  (Posjeta: 2662 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Olei

• Diabetes junior
Odg: Kada dajete NovoRapid?
« Odgovori #15 : Nedjelja, 16.01.2011 u 14:35:49 »
eh da zaboravih napisati i da dajem NR nakon nćnog obroka ako je guk viši i ako namjeravam pojesti koji uh više. znaći levemir i po potrebi NR

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #16 : Nedjelja, 16.01.2011 u 21:42:53 »
Kaj ti jedeš UH u noćnom obroku?

Offline Olei

• Diabetes junior
« Odgovori #17 : Ponedjeljak, 17.01.2011 u 17:25:14 »
uglavnom da, ali ako mi to nije dovoljno dodajem NR. Probala sam sve i svasta jesti za noćni obrok i još nisam došla do krajnjeg rijesenja što mi pase jer jedno vrijeme mi pase jedno pa tek kad mislim to je to onda nesto drugo i tako u krug.

Offline insekt9

• Ja znam...
« Odgovori #18 : Petak, 08.04.2011 u 21:18:55 »
Novorapid dajem najviše 5min prije jela ako sam mjerio 9 ili više. A je mjerenje pokazalo rezultat manji od 9, onda prvo jedem pa tek onda dajem NovoRapid. U početku sam se pridržavao uputa doktora, ali kod mene očito odmah počinje djelovati pa mi stvara probleme.
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Offline soldaaaa

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #19 : Četvrtak, 05.05.2011 u 23:24:46 »
doktorska pravila za davanje novorapida su....

ako je secer od 4-5,5 poslije jela 5min
5,5-10 odmah
10-15 dat i cekati onoliko minuta koliki je secer te jesti
15- X dati inzulin koji se bit povecan za jednu jedinicu te cekati onoliko minuta koliko je secer....

pozz

Offline wili

• Diabetes junior
  • Spol: Muški
« Odgovori #20 : Ponedjeljak, 04.07.2011 u 19:46:55 »
Bio sam 26.04.2011 u Vuku Vrhovcu i rečeno mi je 5.10 minuta prije jela.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #20 : Ponedjeljak, 04.07.2011 u 19:46:55 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.