Autor tema: Prekoncepcijska obrada  (Posjeta: 1313 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
Prekoncepcijska obrada
« : Subota, 08.01.2011 u 19:21:42 »
Drage moje, čitam stare postove pa ne znam da li je u međuvremenu došlo do nekih promjena.
Dakle, moje prvo pitanje je što točno uključuje prekoncepcijsku obradu i da li je nužno dulje boraviti u bolnici na tim pretragama?
Drugo je, koliko soba "naš" odijel ima (PT1?), koliko je kreveta u sobi, da li svaka soba ima svoj wc i slični detalji (da li se na njemu vrši prekoncepcijska obrada)?
Treće, čula sam da postoje i apartmani za jednu osobu pa, ako netko zna uvjete i cijene (pretpostavljamda su urnebesne), neka napiše i opiše!
Unaprijed hvala!
P. S. ilitiga četvrto pitanje - je li i dalje praksa (naravno, ako sve teče kako treba), svaki drugi tjedan na VV, a svaki mjesec u Petruvu na uzv?
Eto, ako netko ima znanja i strpljenja za napisati odgovor/e, neka se oglasi! Tnx! :s

Offline Lolita

• Ja znam...
Odg: Prekoncepcijska obrada
« Odgovori #1 : Subota, 08.01.2011 u 22:48:14 »
Evo ja ću  :)
Predkoncepcijska uključuje boravak u bolnici 24h, rade ti profile šećera ( vade krv svaka 3 sata), naprave ti ultrazvuk, urinokulturu, HbA1C..hm..mislim da je to sve..još neke stvari iz krvi ofkors, hormone i to..ako ti profili neće valjati možda te zadrže još dan dva, ali nije pravilo...
Biti ćeš na PT1, taj odjel je super i nema potrebe da uzimaš apartman..ima 8 soba, 2-5 kreveta, prije par godina je preuređen i stvarno je lijepo, svaka soba ima kupaonicu i TV..
Ja sam išla svakih 4-5 tjedana u Petrovu a na VV sam profile nosila samo dvaput..bili su mi dobri šećeri pa profa više nije tražila a i ja sam joj se požalila da mi je to tlaka  :P...ja sam one epruvetice jedva punila, morala sam iz bar dva prsta izcijediti sve kaj imam...a ionako sam se sama stalno mjerila i bar jednom po noći..
E da..ako uzimaš Lantus, uvest će ti Levemir

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Subota, 08.01.2011 u 23:04:37 »
Srce si, puno ti hvala!  :mig:Hm, ne znajući za "obradu", sama sam se već naručila na vađene spolnih hormona i na uzv (siječanj i veljača) te na VV pa ne znam jesam li to bezveze radila, ako me svakako opet misle pregledavati. Možda ponešto od ovog i uvaže (sve sam se naručila u Petrovoj, ali kao pod redovnu kontrolu). Već sam izvadila uputnice pa ću i otići. Za apartman sam pitala zbog mojih nesanica, ali ako se kratko ostaje, valjda ću izdržati. Svakako s dr. Đelmišem moram popričati i o tom problemu (ako itko pati od spomenute, neka se javi s iskustvima). I meni se čini pretjerano svaka dva tjedna ići na VV, ako su nam šećeri ok, ali...kako dr. odluči, tako će i biti. Drago mi je da ti je sve proteklo u redu. Znači, soba i kreveta ima dovoljno, ne moram se bojati da je sve prebukirano?!
Nisam na lantusu.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Subota, 08.01.2011 u 23:04:37 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.