Autor tema: Naslijeđivanje dijabetesa  (Posjeta: 1716 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline ivan

• Ja znam...
  • Spol: Muški
Odg: Naslijeđivanje dijabetesa
« Odgovori #15 : Ponedjeljak, 10.01.2011 u 12:56:38 »
Pozdrav društvo.
Ja sam dobio dijabetes u dobi od 7 mjeseci.
Najvjerojatnije sam ga nasljedio. Od bakine sestre sin je ´81 u dobi od 22 godine umro od posljedica loše reguliranog dijabetesa (moja baka veli - od šećerne bolesti). Bakina mama (moja prabaka) je rodila 11 -ero djece od kojih su četvoro umrli u dobi do 2 godine, tko zna, možda su dobili diabetes u najranijoj dobi. Sad nedugo mi je od tatine sestrične sinu u dobi od 6 godina diagnosticiran tip 1. Izgleda da nam je to u genima i aktivira se kroz par koljena.
Nekako u to vrijeme kad me pogodilo, sam prestao sisati, dobio upalu uha i grla, pio antibiotik, bio na obaveznom cjepljenju protiv što ja znam čega - neka inekcija 5u1 i nešto od toga mi je najvjerojatnije bio okidač.
Biti beba sa dijabetesom nije baš zabavno i nebi to nikom preporučio.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: Naslijeđivanje dijabetesa
« Odgovori #15 : Ponedjeljak, 10.01.2011 u 12:56:38 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.