Autor tema: Dnevna bolnica V.V.  (Posjeta: 935 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline ann

• Ja znam...
Dnevna bolnica V.V.
« : Srijeda, 08.12.2010 u 21:56:25 »
Prije 2 mjeseca sam dobila dijagnozu na V.V.
Zanima me koliko ste dugo čekali na edukaciju u dnevnoj bolnici?
Šta mogu očekivati od boravka tamo.
Mislim, željno iščekujem da me više pozovu i baš sam si mislila da je to loše organizirano jer edukacija nam je najpotrebnija dok smo friški, puni pitanja jer nemamo pojma o svemu tome(hvala onome tko izmisli internet!!!).
Svaki dan virim u sandučić za poštu i nadam se pozivu. ???
Kakva su iskustva vas koji ste to prošli, imate koji savjet ...

Offline fink_notle

• Diabetes junior
Odg: Dnevna bolnica V.V.
« Odgovori #1 : Srijeda, 08.12.2010 u 22:28:28 »
Dnevna bolnica je vrlo korisno i ugodno iskustvo. Rade se kontrolni pregledi i prolazi edukativni program. Korisno je tih par dana pod strucnim nadzorom lijecnica i sestre prilagodavati terapiju i prehranu. Upoznaju se ljudi s istom dijagnozom i mnogo se moze nauciti iz njihovog iskustva.

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #2 : Utorak, 14.12.2010 u 11:03:58 »
U stvari to je jedan od najkorisnijih stavaka kontrole dijabetesa. Edukacija. Formiraju se grupe otprilike sa slicnim dijagnozama i razmjenjuju se pojedina iskustva, kao i mnogo obaveznih mjerenja, pretraga, fizikalne terapije i zivotu s dijabetesom. Cesto se dogodi da se formira grupa koja i dalje ostane u kontaktu, a to samo po sebi govori sve. Veliki je problem sto nas je sve vise i vise, a doktora sve manje i manje zbog stednje drzavnog proracuna.
 >:(

Offline Provincijalka

• Tek učim pisati...
  • **
  • Spol: Muški
    • My Website
« Odgovori #3 : Nedjelja, 20.02.2011 u 12:59:03 »
Prije 2 mjeseca sam dobila dijagnozu na V.V.
Zanima me koliko ste dugo čekali na edukaciju u dnevnoj bolnici?
Šta mogu očekivati od boravka tamo.
Mislim, željno iščekujem da me više pozovu i baš sam si mislila da je to loše organizirano jer edukacija nam je najpotrebnija dok smo friški, puni pitanja jer nemamo pojma o svemu tome(hvala onome tko izmisli internet!!!).
Svaki dan virim u sandučić za poštu i nadam se pozivu. ???
Kakva su iskustva vas koji ste to prošli, imate koji savjet ...

Evo prošlo je već 2 mjeseca, zanima me da li si bila u dnevnoj bolnici?
Ja sam novootkrivena dijabetičarka i na V.V. su mi rekli da se vjerojatno dnevna bolnica ukida (zbog spajanja sa Merkurom), ali da se nadaju da će skupiti još jednu grupu do službene odluke. Tako da i ja čekam poziv.
“Excellence is not a destination; it is a continuous journey that never ends.” - Brian Tracy

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
« Odgovori #4 : Nedjelja, 20.02.2011 u 19:24:53 »
Provincijalka, dok ti Ann ne odgovori, probaj ujutro (ili kad već hoćeš) nazvati VV (centrala 2353 800 - napamet ga znam, ali provjeri), zamoli da te spoje sa sestrom Brankom iz Dnevne bolnice i pitaj da li će se i dalje održavati edukacije.

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #5 : Ponedjeljak, 21.02.2011 u 09:03:43 »
 :bye: evo me!
Bila sam u dnevnoj u siječnju i imam samo pozitivna iskustva i sve pohvale organizaciji,  sestri Branki i dr. Prašek i svima ostalima iz tima.
Upoznala sam prekrasne ljude s kojima sam ostala u kontaktu, pa se i dalje povremeno čujemo i bodrimo jedni druge.
I meni su tada govorili da je sve neizvjesno i da se ne zna da li će uspjeti educirati još koju grupu s obzirom na situaciju koju spominješ, ali dok traje dobro je, jer stvarno će biti velika šteta kada prestanu s edukacijom.
Pozdrav i samo hrabro!
I da, Eva ti je dala dobar savjet, zovi i pitaj ih, i ja sam zivkala, pa su me ubacili.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #5 : Ponedjeljak, 21.02.2011 u 09:03:43 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.