Autor tema: Pumpa i senzori - najuvjerljiviji u Medtronic-ovoj studiji  (Posjeta: 592 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Pumpa i senzori - najuvjerljiviji u Medtronic-ovoj studiji
« : Nedjelja, 17.10.2010 u 11:06:03 »
Masovna studija koja je uključila 485 ljudi sa dijabetesom tipa 1 na 30 lokacija po S. Americi pokazuje da kombinacija inzulinske pumpe i aparata za kontinuirano mjerenje glukoze, značajno smanjuje A1c vrijednosti od višekratnih injekcija inzulinom....

Eto preveo sam dio.....prestar sam da sve prevodim...
http://www.diabeteshealth.com/read/2010/07/12/6757/pump-and-sensor-combo-beats-mdi-decisively-in-medtronics-star-3-study-/

A ja nemrem prodati senzore za samo 200kn/kom...  :laugh:

Offline Tony

• Administrator
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Re: Pumpa i senzori - najuvjerljiviji u Medtronic-ovoj studiji
« Odgovori #1 : Nedjelja, 17.10.2010 u 11:09:02 »
Kad bi davao i pumpu uz to, islo bi lakse!
:)
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Tony

• Administrator
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #2 : Nedjelja, 17.10.2010 u 18:39:46 »
Vezano uz studiju, ako uzmemo da ju je vodio Medtronic, i ako ju umanjimo za 10%, ipak je znacajan napredak ostvaren s tim REAL time sustavom.
Ja osobno iz vlastitog iskustva, mogu reci da je takav pristup OK, medutim sumnjam da ce biti siroko primjenjiv, barem u HR. Cijena senzora je previsoka. Prema njihovom naputku, trebalo bi ti 10 senzora mjesecno(isto kao i katetera za pumpu), sto je po najnizoj cijeni u apoteci oko 4000 Kn. Na stranu sto mozemo kupiti ovako kada ih netko kao Davor nabavi izvana, medutim to nije stalno. Opet da vagnemo, meni bi u tom kontekstu trebalo 2000 kn senzora + 1500 kn katetera mjesecno za prezivjeti. HZZO nema sanse da da toliko. Dosta je navlacenja bilo i s ovim kateterima. Uz to treba uzeti u obzir da treba i klasicno GUK mjeriti najmanje 2x dnevno, realno barem 4x, pa da vidis racunicu.

Kada bi nasao sponzora, sigurno bi izdrzao 1 godinu da to sve radim, no nije bas realno da ce netko platiti 60000 kn, da bi se jedna osoba regulirala donekle dijabetes. Da se razumijemo, ima ljudi cija pumpa ne podrzava REAL time i nemoze mjeriti kontinuirano. Takve osobe bi jos trebale nositi jedan uredaj koji to radi.

Zasto sam gore napisao 1 godinu?
Zato sto nosenje senzora nije pretjerano ugodno. Na stranu to sto ja obicno kada nosim senzor koristim ga duze od preporucena 3 dana, medutim zamisli si senzor trbuh desno, kateter trbuh lijevo, pumpa na remenu lijevo, Guardian na remenu desno...
I onda probaj proci security check na aerodromu...
Ovo se sve moze postici, no da li je konforno kako se implicira?
Ne nije...
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Nedjelja, 17.10.2010 u 18:39:46 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.