Autor tema: Naručena u Petrovu - pliz, par savjeta :)  (Posjeta: 684 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline buci_bu

• Tek učim pisati...
  • **
Naručena u Petrovu - pliz, par savjeta :)
« : Srijeda, 13.10.2010 u 12:00:10 »
Pozdrav curke :)

Dijabetičarka sam već 16 godina, do sad me vodila Dr. Radica na Rebru, ali pošto sam trudna, sad idem Dr. Djelmišu...
Bila sam kod njega privatno, ali me sada naručio na bolničko liječenje u Petrovu na par dana...
Idem tamo u ponedjeljak, 18.10.

Ono što me zanima jest sljedece - da li ste i vi tako na početku trudnoće  (u 13. sam tjednu) išle na neka "promatranja", koliko ste dugo bile u Petrovoj i u principu što su vam od pretraga radili?

Hvala curke unaprijed na odgovorima, i pozdravljam sve svoje slatke kolegice :*
« Zadnja izmjena: Četvrtak, 14.10.2010 u 09:24:38 cathy »

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Re: pliz, par savjeta :)
« Odgovori #1 : Četvrtak, 14.10.2010 u 09:23:49 »
Ja sam rodila 2006., pa nemam svježe iskustvo. Ali ukratko, ono što su mi radili kad sam išla na par dana u Petrovu bilo je:

- ginekološki pregled (napravljen je između ostalog bris cerviksa)
- ultrazvučni pregled
- vađenje krvi radi krvne slike (određuju sve i svašta, ali tebi je svejedno)
- 24-satni profil šećera u krvi - tehničar iz laboratorija dolazi svaka tri sata po krv iz prsta, počevši od 10 ujutro (taj dan kad te prime) pa sve do sutra u 7 ujutro, dakle 8 mjerenja ukupno
- davanje sterilnog uzorka urina radi urinokulture
- skupljanje 24-satnog urina radi određivanja proteina u urinu
- redovito mi je mjeren tlak

Ne sjećam se više. Ali ovo je meni rađeno, to ne znači da je za svaku curu jednako. Ovisi o anamnezi. Uglavnom, ništa strašno. Duljina boravka ovisi o naručenim pretragama, npr. ja sam ostala 48 sati jer sam 24-satni urin počela skupljati drugo jutro, a cure koje nisu skupljale urin mogle su ići doma nakon 24 sata ako je sve bilo OK. Neke cure su zadržane malo dulje, npr. ako im šećer nije bio dobro reguliran, ili ako im je tlak bio visok, ili što već. To su odluke liječnika.

Neki laboratorijski nalazi gotovi su tek poslije, ali ne moraš ležati u bolnici da bi ih dočekala.

Sretno, i uživaj u trudnoći! :)

Offline buci_bu

• Tek učim pisati...
  • **
Re: Naručena u Petrovu - pliz, par savjeta :)
« Odgovori #2 : Četvrtak, 14.10.2010 u 09:39:56 »
uuuuuh, sad mi je malo lakše.... thx na svemu ;)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Re: Naručena u Petrovu - pliz, par savjeta :)
« Odgovori #2 : Četvrtak, 14.10.2010 u 09:39:56 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.