Hrvatski savez dijabetičkih udruga
Dobrodošli,
Gost
. Molimo
prijavite se
ili se
registrirajte
. Jeste li propustili svoj
aktivacijski email
?
1 sat
1 dan
1 tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Dobrodošli na forum HSDU-a!
Forum
Pomoć
Traži
Kalendar
Prijava
Registracija
»
Dijabetes
»
TIP 1
(Moderatori:
Tony
,
cathy
,
Davor
) »
tema:
peče li vas inzulin?
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
tema: peče li vas inzulin? (Posjeta: 866 )
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
matea11RI
Diabetički wannabe
peče li vas inzulin?
«
:
Četvrtak, 07.10.2010 u 10:41:00 »
pozdrav,
zanima me ako jos nekoga pece inzulin kad si ga ubrizgate. mene uvijek pece gdje god da se ubola. pitala sam doktora ali on me nije skuzio.(opcenito nisam zadovoljna svojim dijabetologom i nisam bila kod njega vec duze vrijeme jer ionako samo prepise moje nalaze i to je to). ugl, mislio je da ne mijenjam mjesta uboda ili da si nekako krivo dajem inzulin sto naravno nije tocno. ne znam zasto me pece i sta to zapravo znaci. ako ima netko ovakvih iskustava, javite se...
p.s. takoder me strah ako jednog dana predem na pumpicu dali ce me peci svaki put kad mi se ubrizga inzulin..
Evidentirano
cathy
Global Moderator
Spol:
Re: peče li vas inzulin?
«
Odgovori #1 :
Četvrtak, 07.10.2010 u 10:54:01 »
Mene bas i ne pece, ali ponekad osjetim ispod koze, ne bas peckanje nego... osjecaj da je tu. A nema veze sa ubodom samim, i nije jako niti previse neugodno.
Pretpostavljam da te pece nakon svake doze, bez obzira koja je vrsta inzulina u pitanju? Kolike su ti doze? Jesi li mrsava? Mozda to ima veze. Ja si dajem od 4-12 jedinica po dozi. Nisam mrsava, tj. imam dovoljno masnog tkiva u koje se lako piknem. Navodno ljudi s vrlo tankim slojem potkoznog masnog tkiva mogu imati problema s injekcijama.
Evidentirano
matea11RI
Diabetički wannabe
«
Odgovori #2 :
Četvrtak, 07.10.2010 u 11:29:38 »
da, pece me nakon svake doze, koristim apidru i lantus solostar. a doze su mi između 6-12 ovisi koliko pojedem. kilaza mi je normalna, ali vise naginjem na mrsavost. da, moguce da je onda zbog toga. ali ja si i dajem u masno tkivo, npr. noga (onako sa strane) i u trbuh i svejedno me pece..na rukama nemam bas puno masnog tkiva ali si svejedno i tamo dajem jer mijenjam mjesta cesto.koristim igle od 6mm. ma glavno da to nije nesto opasno..ugl, hvala na odgovoru
Evidentirano
Tony
Administrator
Spol:
«
Odgovori #3 :
Četvrtak, 07.10.2010 u 14:49:18 »
Probaj uzeti par igala koje su malo duze, pa probaj s raznim dubinama uboda. ovo mi lici na preplitko davanje inzulina, no ne mora biti.
Sto se pumpe tice, neces niti osjetiti, jer ja recimo trenutno primam 0,9 jedinice po satu,sto ako se ubizgava prosjecno svake 3 minute ispada pi ubrizgavanju 0,045 jedinica, a to nema shanse da osjetis!
Evidentirano
Pozdrav Tony
--profesionalni dijabetičar--
tina ri
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #4 :
Četvrtak, 07.10.2010 u 15:47:12 »
Mene je znalo peci dok sam si davala lantus, na levemiru mi se to nikad nije desilo, uglavnom taj inzulin mi ni po cemu nije pasao, takodjer i kod manjih iglica zna zapeci onih od 6 mm, sa duzima je puno bolje recimo one od 8 mm su mi najbolje i ako je neka luda doza velika zna se desiti da pece.
Evidentirano
ocean
Diabetički wannabe
«
Odgovori #5 :
Četvrtak, 07.10.2010 u 16:24:54 »
Mene je inzulin pekao samo jednom i to je bilo kad sam ubrizgao inzulin direktno izvadjen iz frizidera...
Evidentirano
Vedran
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #6 :
Četvrtak, 07.10.2010 u 20:31:53 »
Nekad zna peči. Zna biti i prilično neugodno.
Probaj sporije stiskati pen. Ne "ko po kazni", nego malo sporije. Meni to zna upaliti. Inzulin neka ti bude sobne temperature, igla "ne pre stara", fulaj žile i žilice;D i napravila si koliko je u tvojoj moći.
Evidentirano
matea11RI
Diabetički wannabe
«
Odgovori #7 :
Petak, 08.10.2010 u 11:26:01 »
e super, hvala vam na savjetima..isprobati cu sve to, polakse davanje, duze iglice pa se nadam da ce biti sve ok..nego, tina? pretpostavljam da si iz rijeke.kod kojeg doktora ides ili doktorice? ja uopce nisam zadovoljna s ovima u rijeci.mislim da cu ici kod nekog privatno ili mozda u vuk da se tamo prebacim?
Evidentirano
tina ri
Ja znam...
Spol:
«
Odgovori #8 :
Subota, 09.10.2010 u 23:25:32 »
Jesam iz Rijeke sam i nisam zadovoljna svojom dijabetologicom, ja sam ti u domu zdravlja na Zametu, promijenila sam tamo dvije, jedna je osla u penziju i nije bila dobra, onda je dosla nova, jos gora, tako da ti ja nisam bila bila kod dijabetologa ima dobrih godinu dana, jer nema razloga da idem kod nje, svaka 2, 3 mjeseca uzmem uputnicu, napravim hba1c, pogledam rezultat, uvijek je tu negdje u granici normale, inzulini mi super odgovaraju tako da nema smisla uopce ici, jer znam da mi nece nis niti predloziti, niti ce mi sta mjenjati, samo izgubim 2 sata bezveze cekajuci red..
Cula sam za jednu jako dobru dijabetologicu, ona radi u rijeckoj bolnici, samo neznam kako se zove uglavnom da je jako dobra, tako da cu se ja pokusati prebaciti kod nje ako me bude mogla primiti.
Neznam kod koga si ti, ali vjerujem ti kad kazes da nisi zadovoljna jer nisi jedina...jednostavno raspituj se i trazi dalje..
Evidentirano
«
Odgovori #8 :
Subota, 09.10.2010 u 23:25:32 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
»
Dijabetes
»
TIP 1