Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.
(a zahvaljujuci brzodjelujucem opet mogu grijesiti za blagdane )
čini mi se da bi to mogao biti taj čudniji tip, medeni mjesec ili kako vi to već nazivate?
Sa dijabetologom sam pričao o uvođenju jutarnjeg Levemira kako bi mi ti šećeri ipak bili nešto niži, jer se naravno skokovi dogode, koji puta češće, koji puta rijeđe.
I da napomenem baš nisam primjetio razinu GUK-a sa prehranom...Imam 18g, pojeo bi i slona da mogu xD naravno znam se doobro najesti i šećeri mi budu ok, da bi mi za par dana nakon jadnog, bijednog obroka GUK bio 13?
Najgore mi je šta se osjećam dobro, zdravo, i ne uzimam nikakve lijekove, a ipak znam da sam bolestan..
1) Zasto se kod dijabeticara javlja hipoglikemija, ako nisu unistene alfa stanice (čitao sam nesto o tome, inace nemam iskustva s time)
2) Zasto moramo paziti na masnoce? Mislim, za secer razumijem, ali masnoce se sporo razgraduju, daju puno energije, nisu "šećeri"...? Živciraju me ti light proizvodi, od mlijeka, namaza i svega, ne vidim svrhu? Više sit bi bio od čaše višemasnog mlijeka, nego od 2 čase onog light? Mislim imam osjecaj da nesmim nista jest?
3) Kako se udebljati kad nesmijem pola toga jest? Mrsavije sam grade i zelio dobiti par kila... Da li bi pomoglo da pocinjem uzimati taj Levemir? Inace vrtim se oko 68-70 u tih 5-6 mjeseci od kada sam "dijagnosticiran"
Citat: D0oOMInIK - Četvrtak, 09.02.2012 u 22:57:591) Zasto se kod dijabeticara javlja hipoglikemija, ako nisu unistene alfa stanice (čitao sam nesto o tome, inace nemam iskustva s time)Zato sto jesu, samo se o tome manje prica. Drugo moguce objasnjenje je sto se bez inzulina ne stvara dovoljna zaliha glikogena.
Evo mene opet. 2 godine od dijagnoze and counting.GUK izmedju 4,4 i 6,4.Svaka 3 mjeseca kontrole: HbA1c oko 5,3; masnoce dobre; antitijela sva pozitivna.Samo pravilna prehrana i stres free zivot... cak sam i dobio 2-3 kile...