Autor tema: rast secera-pad IQ-u  (Posjeta: 1268 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

ana12345

• Gost
rast secera-pad IQ-u
« : Četvrtak, 16.09.2010 u 13:26:55 »
koliko vam smeta u svakodnevnici kad imate visok secer sto se tice koncentracije, sposobnosti zakljucivanja..
osobno, primjetim prvo po tome da mi je visok secer. odjedanput nista ne mogu povezati kako spada, kuzim kod sebe da sam mozgovno na dnu i tocno mogu osjetiti kad to reguliram kako lagano se spusta secer i kako dolazim k sebi, kako mi sve postaje kristalno jasno. zna me to podosta smetati kao kad mi primjerice netko nesto objasnjava, a ja jedva povezujem i onda si pomislim-jao, ovaj sigurno misli da sam totalna tuka:-)

Offline krcko

• Administrator
Odg: rast secera-pad IQ-u
« Odgovori #1 : Četvrtak, 16.09.2010 u 20:47:30 »
Meni je dijametralno suprotno. Mozak mi pocne raditi tek kad secer predje 6. Nekad kad mi treba koncentracije namjerno ga nabrijem Desi se da skuzim blagu hipoglikemiju po tome sto sam tuplji & trapaviji nego inace.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

ana12345

• Gost
« Odgovori #2 : Četvrtak, 16.09.2010 u 21:33:59 »
tuplja sam i ja u hipo, ali mi to dodje naglo i tad sam bas ali totalno tupa.
kod visokih secera sam onoliko tupa da jos mogu funkcionirati, ali shvatim kako sam bas slaba mentalno.
ne primjecujem to iznad 6, ali tam negdje 10,12, da ne govorim kad mi se odjuri iznad 20..nije lako mojim sugovornicima:-)

Offline Dada

• Ja znam...
« Odgovori #3 : Petak, 17.09.2010 u 16:59:35 »
ana slažem se s tobom - niski tj. dobri šećeri me drže bistrom i budnom, a visoki omamljuju, kao kad ti padne tlak možda, uglavnom sve mi se nekako sruči u glavu, ta težina... otupljuju definitivno, ali ne kao kad ležiš na nekoj plaži i nemaš misli u glavi nego baš ružno. a možda sam tupa sama od sebe? ajde, neću se potcijenjivati, to je sigurno od visokih šećera ;D

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #4 : Petak, 17.09.2010 u 17:49:21 »
Ja to ovako postavim: koliko bih tek bila pametna da nema povremenih hiperglikemija  8)

Istina je, meni i hipo i hiperglikemije smetaju koncentraciji, ali hiperglikemije ipak manje, ali to ovisi o brojevima. Do 12 je vise-manje OK, od 12 do 16 je podnosljivo, a sve od 17 navise je totalna koma, zaboravim razmisljati. Moguce je da je to stvar navike, ako je netko izbazdaren na vise secere, vjerojatno mu manje smeta.

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #5 : Nedjelja, 19.09.2010 u 11:21:52 »
Meni isto u hiperglikemiji pada koncentracija i postajem mutava..i to već kad GUK prijeđe 8..jednostavno postanem uspavana i glupa  ::)

Offline suzana_kc

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #6 : Srijeda, 08.12.2010 u 10:30:31 »
Pozdrav svima! Ja sam novootkrivena "slatka", i u svemu tome sam nova, ali sam primijetila da kad mi šećer dođe ispod 5, sve mi se čini da stvari idu "pored mene"...slušam, al ne čujem, gledam al ne vidim...i koncentracija mi je nikakva...i skužila sam da se općenito bolje osjećam kad mi je šećer iznad 7..

Offline ann

• Ja znam...
« Odgovori #7 : Srijeda, 08.12.2010 u 21:50:08 »
 :W Suzana!
tako je i meni bilo , to je valjda normalno jer smo friške, ali evo ja sam sad već 2 mjeseca na inzulinu i više mi nije tako. Jučer sam imala prvi puta hipo na 2.8, a da nisam niti osjetila da mi je tako nisko, mislim nisam se baš tako loše osjećala.
Valjda sam se sad već malo privikla na normalne šećere.
A o koncentraciji bi se dalo....uf.

Offline Olei

• Diabetes junior
« Odgovori #8 : Nedjelja, 02.01.2011 u 15:59:55 »
ljudi, malo sam razmišljala o tome, budući da se mozak hrani čistom glukozom taj porast nas ne bi trebao "poglupljivati" nego nas činiti još pametnijima :), ali sam negdje pročitala da blaga dehidracija usporava rad mozga tako da nije to direktno od šećera nego od nedostatka vode, ali znamo da visoki šećeri za sebe vezu vodu kako bi se otklonila iz tijela tako da direktno je. U biti sve je to krug koji vuće jedno drugo.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #8 : Nedjelja, 02.01.2011 u 15:59:55 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.