Autor tema: Probuseni prsti  (Posjeta: 781 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline krcko

• Administrator
Probuseni prsti
« : Subota, 11.09.2010 u 19:49:38 »
Jel' vam se kada desi da se ubodete lancetarom i stisnete prst, a krv pocne teci ne samo kroz novu nego i kroz stare rupice? Jos malo pa se necu morati ni pikati ::)
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Odg: Probuseni prsti
« Odgovori #1 : Subota, 11.09.2010 u 22:46:15 »
To je tzv cjedilo sindrom...
Da, desavalo se je...o da
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Nedjelja, 12.09.2010 u 00:07:48 »
Događa se, ali prođe nakon nekog vremena, kad jagodice dodatno otvrdnu. Onda moram pikati više puta, različite prste, da nacijedim dovoljno. Zatim se koža i tkivo ispod opet nekako oporave pa budu mekani, pa opet imam cjedilo s vremena na vrijeme. I sve tako u krug.

Ali nije tako crno - ja već godinama pikam samo 3., 4. i 5. prst lijeve ruke, tek ponekad posegnem za nekim drugim. Lijeva ruka mi je zgodnija zbog položaja glukometra i lancetara (ne vadim lancetar, naravno ni glukometar, iz etuia), a kažiprst i palac mi nekako nisu napeti za pikanje  :laugh:

Offline zasto_ja

• Ja znam...
« Odgovori #3 : Utorak, 14.09.2010 u 22:36:04 »
Mene tu poprilično brine koliko smo mi dijabetičari, radi tih rupica po jagodicama prstiju, podložniji raznoraznim infekcijama?  ???

ana12345

• Gost
« Odgovori #4 : Četvrtak, 16.09.2010 u 11:20:51 »
pa treba prati ruke redovito. istina, od kad se pikam vise razmisljam o tome gdje se hvatam i sta diram s rukama,
a i jel vam kad palo na pamet kad pogledate neki prst u koji najcesce pikate kako ste si promijenili otisak prsta:-))
boc po boc i kao da se unistava.
nego, mene vise brine davanje inzulina, meni od toga kvrge nastaju, iako mijenjam mjesto, s vremenom su se stvorile.

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #5 : Četvrtak, 16.09.2010 u 18:39:56 »
I meni zna iscurit na staroj. Doduse jos nisam 100% uvjeren da se mozda nisam slucajno nekako dva puta uboo (feder u lancetaru  :-\ ).

No, malo se igram sa novim Roshe Nano aparaticem - manji je od kutije s trakicama. Iako inace koristim Compact (One and Only!) koji treba solidno malo krvi; ovaj Nano treba opako malo! Imam feeling da jednostavno mogu smanjiti jacinu uboda na lancetaru i koliko god malo iscjedim - dovoljno je :)))  No, petljanje sa kutijom i trakicama mi je toliko grozno nakon Compacta, da ne mogu opisat...

Za one koji samnom cekaju novi Roshe sa 49 trakica - nemam dobrih vijesti... Zadnja informacija od predstavnika je da se Compact i dalje jako dobro prodaje i da pojma nemaju kada bi "mogel" ovaj nasljednik doci  :mama:    :(    (sto ne baca trakice vec ih pohranjuje)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #5 : Četvrtak, 16.09.2010 u 18:39:56 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.