Autor tema: putni nalog  (Posjeta: 816 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline teta dana

• Tek učim pisati...
  • **
putni nalog
« : Četvrtak, 09.09.2010 u 21:16:50 »
Doktorica opće prakse odbila je dati putni nalog za Zagreb (sin mora na godišnji pregled u Vuk Vrhovec) uz obrazloženje da joj se to odbija od plaće.Putni nalog može dati smo do najbližeg centra u kojem može dobiti zdravstvenu zaštitu (u našem slučaju to je KBC Rijeka).U povjerenstvu za zaštitu prava pacijenata dobila sam upute da se pismeno obratim liječničkom povjerenstvu uz predočenje preporuke specijaliste koje imamo.To ću i napraviti ali me ljuti da postoji mogućnost da se ti troškovi ne naplate iako imamo pravo na jedan godišnji pregled u Klinici gdje god živjeli.Kakva su Vaša iskustva s putnim nalozima?Dosad je sin već tri puta bio na Klinici,prvi put o svom trošku a zadnja dva puta uz odobreni putni nalog.Otkad vrijede nova poravila?Hvala
« Zadnja izmjena: Četvrtak, 09.09.2010 u 21:19:20 teta dana »

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Odg: putni nalog
« Odgovori #1 : Četvrtak, 16.09.2010 u 18:50:07 »
Istina je da se bilo kakav recept/doznaka/putni nalog po novom odbija doktorima opce prakse od place i zato postaju jako osjetljivi na sve. (ne znam tocno od kad...)
Na zalost imamo samo dvije opcije:
1) imati tocno crno na bijelo po kojem pravilniku na sto imamo pravo
2) promijeniti doktora opce prakse

Koliko pratim forum vec nekoliko godina, samo sam jednom negdje vidio da netko spominje putne naloge u tom kontekstu i to dosta davno. Nadam se da ce se ipak naci neka dobra dusa sa informacijom.

Offline tanjap

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Četvrtak, 16.09.2010 u 19:55:33 »
Ja sam iz jednog gradica blizu Osijeka i do najblizeg centra KBC Osijek imam samo 24km. Medutim, na svoje inzistiranje (nezadovoljstvo svoje dijabetologinje) trazila sam uputnicu za Vuk gdje sam se davno lijecila, od doktorice opce prakse i dobila zajedno s putnim nalogom. Na nalogu sam cak imala i zaokruzenu pratnju iako imam puno vise nego do 18g i,  naravno, pokretna sam. Novci su dosli u relativno kratkom roku, cak i za pratnju. Ne znam po kojoj osnovi netko ima pravo na putni nalog, znam da sam ja uvijek, bez pogovora dobijala.....Mislim da je stvar u dr. opce prakse, a ja za svoju nemam zasad pogovora. Sretno!

Offline Vedran

• Ja znam...
  • Spol: Muški
« Odgovori #3 : Četvrtak, 16.09.2010 u 20:22:52 »
Uz uputnicu za VV dobio sam i putni nalog, bez ikakvih problema i pitanja. Prikvačeno spajalicom uz uputnicu.
Da ga imam shvatio sam tek kad sam se vratio nazad. ;D
Naravno, nisam ga potvrdio... :mama:

Offline teta dana

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #4 : Petak, 17.09.2010 u 19:46:11 »
Hvala :W

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #4 : Petak, 17.09.2010 u 19:46:11 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.