Autor tema: Homeopatija (DA ili NE) ?  (Posjeta: 852 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline gmilcic

• Dijabetički amater
  • Spol: Ženski
Homeopatija (DA ili NE) ?
« : Petak, 27.08.2010 u 13:06:58 »
 Da li uzimati homeopatske pripravke,točnije Thuja c 30 ??? ???
SUGAR IS GOOD!!

Offline krcko

• Administrator
Odg: Homeopatija (DA ili NE) ?
« Odgovori #1 : Petak, 27.08.2010 u 13:20:59 »
Ne. Homeopatija = placebo, IMO.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline gmilcic

• Dijabetički amater
« Odgovori #2 : Petak, 27.08.2010 u 15:35:32 »
Može malo jasnije,placebo ,IMO ne razumijem baš.! ::)
Da li to utječe na rad gušterače negativno ili .....Može malo opširnije ako netko zna
SUGAR IS GOOD!!

Offline gmilcic

• Dijabetički amater
« Odgovori #3 : Petak, 27.08.2010 u 15:57:15 »
Može malo jasnije,placebo ,IMO ne razumijem baš.! ::)
Da li to utječe na rad gušterače negativno ili .....Može malo opširnije ako netko zna

Sad bila na internet stranici o placebo lječenju,sad mi je jasnije.Slažem se kad si dobre volje onda se i osjećaš bolje,al baš me zanima šta ustvari homeopati stavljaju u razne tabletice i kapi? :(
SUGAR IS GOOD!!

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #4 : Petak, 27.08.2010 u 16:09:45 »
Stavljaju neke aktivne tvari, ali ih onda razrijede do beskonacnosti. Pri tome vjeruju u princip da sto je vece razrjedjenje, to je "potencija" tog pripravka veca. Oni imaju neku teoriju o "energijama" koje pojedina tvar predaje vodi (valjda), te spominju pojam "pamcenje vode". Ipak, znanstveno ne postoji nikakvo pamcenje vode i fizikalno-kemijski govoreci njihove teorije su pogresne.
Homeopatija se u stvari zasniva na metafizickim principima (po mom skromnom misljenju, ili IMHO ;D)

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #5 : Petak, 27.08.2010 u 19:29:44 »
"Aktivne tvari" koje homeopati stavljaju u loptice i kapljice uglavnom su otrovne (npr. ziva). Tako da razrjedjivanje zaista ima pozitivan efekt - izostanak otrovanja. No cinjenica je da se ljudi koji vjeruju da ce im nesto pomoci osjecaju bolje gutajuci skoro bilo sto. To se zove placebo. Moj je problem sto ne vjerujem u nista osim antibiotika i inzulina, pa mi je slaba korist od raznih pripravaka :mama:
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Dada

• Ja znam...
« Odgovori #6 : Nedjelja, 05.09.2010 u 10:07:34 »
Da posvjedočim o svom iskustvu: bila sam kod homeopata neposredno nakon dijagnosticiranja dijabetesa. najviše mi se svidjelo njihovo ispitivanje, kao analiza moga stanja, sličilo mi je na igru neke kozmo-psihoterapije (s tim što je terapija izostala, bar u mom slučaju).... dakle, pitali su me sve i svašta, ali stvarno je počelo, izgledalo i završilo kao igra koju sam dobro platila, tj. taj "čarobni" napitak u malenoj bočici na koji ja nisam ni u kojem smislu reagirala... jedino čega se sjećam je nešto što je jedan od te dvojice rekao - da je moje tijelo stroj koji radi na umjetni pogon (vanjski inzulin) ... to me je malo streslo, zvučalo mi je grubo, tj. istinito... nije mi bilo prvi put da sam bila kod homeopata, oba puta na nagovor prijateljice koja ima veze s tim "rubnim" područjima, sve skupa totalno bez veze... tj nikad više...
ne mogu vjerovati da neko može imati takvu moć autosugestije da mu takve stvari pomognu - po logici stvari takva bi se osoba mogla sama izliječiti od svega, kad poželi, sa ili bez kapljica iz bočice:-) tj. bilo kakvim placebom. pitam se ima li toga uopće, mislim, da se neko izliječi ufuravanjem u neku takvu laž...

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #7 : Nedjelja, 05.09.2010 u 12:19:06 »
jedino čega se sjećam je nešto što je jedan od te dvojice rekao - da je moje tijelo stroj koji radi na umjetni pogon (vanjski inzulin) ... to me je malo streslo, zvučalo mi je grubo, tj. istinito...

Kajgod. I njegovo "savrseno" tijelo radi na umjetni pogon - vanjska voda i vanjska hrana. Da bi prezivio mora ih unositi. On je to rekao da bi ispao uceniji, ali to mu je u stvari bio gaf ;)

(Podsjeca me na jednu nemustu frizerku koja je, pokusavajuci opravdati vlastiti nedostatak vjestine, izjavila da je problem u mojoj kosi, koja je "ovakva" a trebala bi biti "onakva". ;D Uspjela je postici samo to da zauvijek izgubi musteriju.)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #7 : Nedjelja, 05.09.2010 u 12:19:06 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.