Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.
Ajde molim Vas objasnite mojoj mami i tati (pošto još neznam govoriti) kakav je filing kad smo "visoki" ili "niski" i kako proživljavamo taj "pad" sa 25 na 3,5 u roku par sati.Meni se nekad desi da mi sa bolusom od 1,5 jedinice GUK padne sa 22 na 3,5 u razmaku od dva sata, a ponekad sa istom dozom u istom vremenskom razmaku padne na 15.Hvala.
Naglo spuštanje po svemu sudeći nebi tribalo štetit. Problem je kad visoki šećer dugo stoji visok, šta je manje vremena visok, manje šteti! Po meni bi bilo najbolje čin osjetiš veliki šećer, izmirit ga točno koliki je i dat dodatne jedinice, ne čekat da skoči u nebesa!Neznan sad koliko imaš god i koliko dugo imaš diabetes, ali nije baš normalno (ako se često događa) da jedanput sa 2 dodatne jedinice na visoki šećer dođeš do hipoglikemije, a drugi put bude u redu (ali znaj da dodatna fizička aktivnost i slično utječe na padanje šećera. tako ako daš više dvi jedinice i ostaneš doma ležat nije isto kao i ako daš dvije jedinice i posli toga ideš negdi šetat ili na sunce ili nešto slično). Ja za sebe osobno znan koliko jedinica više dati na određeno visok šećer (ali ja iman diabetes već 15 god, pa san već odavno to ustvrdia). Triba vrimena da upoznaš ovu bolest i da naučiš kako reagirat, jer je ipak svako od nas individua! Ne brini sa vrimenon ćeš posložit sve kockice!
Niski secer se osjeti kao glad, zivcanost, hladno preznojavanje, iskrice pred ocima - otprilike tim redoslijedom kako pada sve nize.
Ispada da za ciscenje srdela ipak treba koristiti veci dio mozga nego sto sam pretpostavljao
kaj se vama ne tresu ruke?
Nemre se bas svaka zivcanost pripisati hipu