Autor tema: Potvrda za carinu i ostale organe  (Posjeta: 1074 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Vedran

• Ja znam...
  • Spol: Muški
Potvrda za carinu i ostale organe
« : Srijeda, 21.07.2010 u 17:33:11 »
Prvi se puta srećem sa činjenicom da bi mi neka potvrda da sam dijabetičar olakšala put i boravak u njemačkoj. Mislim, ipak je lakše pokazati potvrdu, nego policajcu  :police:objašnjavati da to nije neka nova vrsta droge na EU ulicama ;D
Ima li netko nešto slično? Molim dobru dušu da mi pošalje sken ili prepiše tekst potvrde te pošalje na PP. Moja bi mi liječnica vrlo rado izdala potvrdu, ali ne zna kakvu.

P.S.
Ako je potvrda na hrvatskom jeziku, kako itko (osim nas) zna što piše i o čemu se u potvrdi radi? ???
Ako je potvrda na stranom jeziku, kako će moja doktorica znati o čemu se u potvrdi radi?  ???

Offline Lolita

• Ja znam...
Odg: Potvrda za carinu i ostale organe
« Odgovori #1 : Srijeda, 21.07.2010 u 22:50:12 »
 Bok.. Ja to imam jer puno putujem..nisam u zg pa ti ne mogu tocno prepisati.. To mi je napisao moj dijabetelog, pise da imam DT1, da se lijecim na vuk vrhovcu, da uzimam inzulin i stalno mjerim secer i da sva moja 'oprema' mora biti cijelo vrijeme sa mnom i da je moram moci unijeti u kabinu.. Tak imam napisano na hrvatskom i engleskom.. Ali nitko me to nikad
nije trazio niti me itko ikad pitao zakaj npr furam 50 igala u avion.. Ja mislim da onaj njihov skener to uopce ne ferma

Offline Tony

• Administrator
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #2 : Četvrtak, 22.07.2010 u 08:02:47 »
Ovako stvari stoje
Govorim o avionskom prijevozu trenutno!"
Skener na aerodromu vidi sto ti sve nosis. Zato su i instalirani!
Medutim, dijabeticka medicinska pomagala nisu vise, nazalost, ekskluziva, i svaki policajac se je sreo s time.
VAZNO!
Ukoliko imate nešto takvo, upozorite policajca na to, prije nego vas on pita! Time dajete do znanja da nista ne skrivate.
Ja sam osobno nosio preko nekoliko puta tu potvrdu, a kako Lolita kaze, nikada to nisam upotrijebio.
Preporucam da se uvijek nosi dijabetička knjižica sa sobom, makar bila i na hrvatskom.
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #3 : Četvrtak, 22.07.2010 u 20:08:42 »
 :) znam da skener vidi.. Ali ne ferma kao nesto opasno i neobicno..mislim da je njima dijabeticka oprema vec nekaj sasvim uobicajeno..ja preletila pola svijeta i stvarno nikad nikakvih problema tak da mislim da nemas brige, ali potvrdu obavezno imati sa sobom jer te imaju pravo traziti ju

Offline Vedran

• Ja znam...
« Odgovori #4 : Četvrtak, 22.07.2010 u 23:34:14 »
Carina i aerodromski službenici su sigurno bolje educirani od ostatka populacije. Zanimljiviji mi je dio kada si npr na plaži sprašiš korekciju, a netko iznenada postane "revan i savjestan građanin".  :police:

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #5 : Petak, 23.07.2010 u 11:03:47 »
Čovik lipo traži primjer potvrde, a vi ga j ....   :angel:  ;D

Vedrane,
Ja puno letio i tribala mi je (vrlo vrlo vrlo rijetko, ali jest bila je korisna iako bih se vjerojatno izvukao i bez). Pošalji na private svoju email adresu i pošaljem ti sken. Isto vrijedi i za ostale kojima eventualno treba.

p.s. potvrda je na engleskom jeziku. Činjenica je da su naši doktori ponekad  needucirani sa engleskim. Ali pisana je jednostavnim riječnikom i ako to ne uspije uz tvoju pomoć shvatiti, stvarno je koza. Jest da si u Njemackoj, ali mislim da ce bit ok (il' prevedi i na tog jezika  :P )
« Zadnja izmjena: Petak, 23.07.2010 u 11:08:06 davor »

Offline Vedran

• Ja znam...
« Odgovori #6 : Ponedjeljak, 26.07.2010 u 16:11:17 »
Davore, hvala na uzorku potvrde. Sad bez problema mogu dobiti istu (OK, od moje doktorice) i POTPUNO MIRNO putovati.

Offline Maja

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
« Odgovori #7 : Ponedjeljak, 16.05.2011 u 17:24:39 »
Podižem ovu temu i molim ako netko ima primjerak te potvrde da mi pošalje. Hvala!
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #8 : Petak, 27.05.2011 u 00:19:23 »
Ispricavam se ako nekom nisam poslo, a molio me.
Kako bih popravio, evo primjera:
http://www.mozgalica.hr/granica.jpg

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #8 : Petak, 27.05.2011 u 00:19:23 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.