Autor tema: diabetes gest. uputnice  (Posjeta: 719 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline IvanaLeni

• Tek učim pisati...
  • **
diabetes gest. uputnice
« : Ponedjeljak, 05.07.2010 u 22:08:48 »
pozdrav svima

u 31 sam tjednu trudnoće i otkriven mi je diabetes gest. (privatni ginekolog)

test oralne tolerancije glukoze
S glukoza 0 min= 5,3.................120 min= 8,9 mmol/L

inače moj tata povremeno ima problema sa šečerom, hospitaliziran nekoliko puta nakon čega bude sve ok,
ne prima svakodnevnu terapiju

upućena sam javiti se na vuk vrhovec ali ne znam za što točno da tražim uputnicu od mog gin koji ima ugovor sa hzzo.. ???

što točno treba pisati na uputnici?
GUK PROFIL
HbA1c
hospitalizacija 24h u petrovoj?
OGGT

hvala na pomoći

lp

ivana

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Odg: diabetes gest. uputnice
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 05.07.2010 u 23:22:35 »
Mislim da trebas traziti uputnicu za Vuk Vrhovac, na kojoj bi trebalo pisati sto se trazi (a to bi ti trebao reci privatni ginekolog).

Mozda nije losa ideja da nazoves V. Vrhovac, centrala je 2353-800, zatim trazi saltere na Dijabetesu.

I onda njih pitaj za detalje. Moguce je da ce na V.V. htjeti raditi OGTT u 0, 30, 60 i 120 minuta nakon uzimanja glukoze.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: diabetes gest. uputnice
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 05.07.2010 u 23:22:35 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.